Пилешки котлети с гарнитура

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock

Необходими продукти:

пилешки дроб - 500 г

лук - 1 глава

чесън - 1 скилидка

царевично брашно - 2 с.л.

яйца - 2 бр.

сол - на вкус


черен пипер

 

Начин на приготвяне:

Измийте черния дроб, подсушете го и изрежете всичко излишно.

Застелете дъска за рязане със стреч фолио и поставете черния дроб на един слой.

Изпратете във фризера и замразете малко черния дроб.

По това време нарежете лука на ситно и запържете в растително масло + масло до прозрачност.

Извадете пържените дробчета и нарежете на ситно.

Към него добавете лука, яйцата, солта, черния пипер и брашното.

Разбъркайте всичко добре.

Със супена лъжица вземете от сместа и в тиган с растително масло и запържете нашите котлети на огън малко по-малък от средния от двете страни.