Ръчен труд

icon
Sofialive.bg

Колкото и да клатим недоверчиво глава, науката вече си призна, че човешкото тяло действа и на ниво енергии, така че нека забравим онова за шарлатанството. Същото важи и за рейки - една от най-новите системи за самолечение и поддържане на вътрешна хармония. Интересното при нея е, че започва от вътре-навън - първо чистиш ума си, а после идва ред и на презряната ти обвивка. Спокоен процес, в който, докато дишаш с пълни гърди, се чистиш от негативната енергия.

palms_1280

Учението е създадено през 1922-ра от японския лекар Микао Усуи, който бил директор в християнска школа за момчета. Малко трудно е да се отсеят реалните събития от мита, създаден около него, но най-общо казано случаят е следният. Първо Усуи внимателно преравя сведенията как точно Христос и Буда лекували с ръцете си, а след това се забива във философията и религията, запознава се с ред течения в източните вярвания, преработва ги и сковава етичната рамка на рейки. Сега техниката възпитава предимно в доброта към другите и как да усвоим най-голямото изкуство в тоя живот - да не се ядосваме за глупости.

reiki_therapy_natural_1687

Рейки обединява два момента - първо, постигане на вътрешна хармония като един вид ваксина срещу болести, и второ - лекуване с ръце, което всъщност е нейното външно проявление. Практиката е разделена на три етапа, като при първия се отключват енергийните канали на ученика - задължително от някой, посветен в материята. Това се прави с длани, които или докосват, или се прокарват на няколко сантиметра от тялото. Нивото обикновено трае около два-три дни, напълно достатъчни за усъвършенстване на основните хватки.
Вторият етап е свързан с изследването на три символа, които помагат за лекуване и от разстояние, а третото ниво е това на Мастера - при него, след още толкова тренировки и не по-малко медитация, вече си абсолютно достоен да отваряш рейки каналите и на други като теб.

reiki1_1698

У нас учението все още не е достатъчно разпространено вероятно защото по природа сме си крайно подозрителни към алтернативната медицина. Но рейки не е нито магия, нито секта, а и дори да не сме болни, можем да го използваме като метод за успокояване на нервите и източник на хармония, защото е факт, че стресът един ден ще ни види сметката.

Българският рейки център е мястото, на което бихме се доверили на сто процента, но преди да направим и крачка към него, по-добре да минем през феста Един нов свят (детайли има и тук), който е от 8 до 18 април в Euro Cinema. Защо ни е да го правим - ами защото на откриването му от плът и кръв ще присъства и изящната Сунити Мария Хурадо, която би трябвало да ни спечели с рейки презентация, клас по йога и още нещо, което забравихме какво точно беше. (Сексапил на талази, ето какво - б.р.)

Интериорен дизайнер и бивш национален състезател по фехтовка. От две години не тренира професионално, но не я мързи и поддържа форма