Шоколадово суфле у дома

icon
Sofialive.bg
Източник: foodieboulevard.bg

Необходими продукти:

бадемово брашно - 25 г или овесено (смлени овесени ядки)

бакпулвер - 1/2 ч.л.

какао - 25 г

паста от фурми - 80 г *

мляко - 80 мл по избор

шоколадов бонбон - за вътрешността


 

Начин на приготвяне:

Пресяваме какаото, овесеното брашно и бакпулвера, разбъркваме добре и добавяме пастата от фурми (*накиснати в гореща вода за около 20 мин и блендирани; ако не ви се занимава да блендирате, може да ги накиснете в гореща вода за 20 мин и да ги намачкате с вилица, докато не станат на паста) и млякото.

Разбъркваме много добре и ако се получи твърде лепкаво, се добавя малко мляко.

Загрейте фурната на 200°С.

Във формичка за мъфини (силиконова или метална), слагаме 1 с.л. от сместа и шоколадовия бонбон по средата.

Ако искате домашни шоколадови бонбони, може да си направите.

Смесете 1 ч.л. кокосово масло, 1 ч.л. какао и 1 ч.л. течен подсладител.

Замразявате го за 20 мин и го оформяме на топче.

Над него слагаме още 1 с.л. смес и така, докато сместа за шоколадовото суфле не свърши.

Печем за около 20 мин в загрятата фурна.