Сладък хляб по швейцарска рецепта

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock

Необходими продукти:

  • брашно - 3 чаени чаши
  • мая - 15 г
  • прясно мляко - 500 мл
  • масло - 1 супена лъжица, разтопено
  • захар - 120 г
  • яйца - 3 бр.
  • бяло вино - 1 чаена чаша
  • масло - 2 супени лъжици
  • захар - 2 супени лъжици

 

Още: Содени пърленки у дома

Начин на приготвяне:

  1. Маята и 1 супена лъжица захар се разтварят в малко хладка вода или мляко.
  2. Добавят се към брашното заедно с омекналото масло и топлото мляко.
  3. Замесва се тесто и се оставя на топло да бухне.
  4. След това яйцата се разбиват с останалата захар и виното и се добавят към тестото.
  5. След като втаса втори път, тестото се изсипва във висока тавичка или форма, намазана с масло, и се пече 20 минути в силна фурна.
  6. Сладкият хляб се изважда, поръсва се със ситната захар и маслото, нарязано на парченца, и се допича в умерена фурна.

Мини кифлички у дома

Тутманик със семена по специална рецепта

Баба ми каза, че така картофите стават най-вкусни


Апетитен кекс с лимонови корички

Овкусени зеленчуци с къри и чесън

Бърза вечеря с тиквички и бекон на тиган

Здравословни понички у дома с минимални усилия и продукти

Уникално ястие, подобно на омлет, но с тиквички, яйца и сирене

Бърза и вкусна вечеря у дома - ето как за НУЛА ВРЕМЕ