Тайната на крехката скумрия се крие в този сос

icon
Sofialive.bg
Източник: supichka.com

Необходими продукти:

скумрия - 1 бр.

домати - 2 ч.ч. смлени консерва

Още: Кекс със сушени плодове

захар - ½ ч.л.

сол - 2 щипки

черен пипер - 1 щипка


мариновани краставички - 1 бр.

Още: Пролетна супа от коприва

лук - 1 глава голяма кромид

моркови - 1/2 бр.

олио - 4 с.л.

лющян - 2 с.л. /пресен/

Още: Сиропиран сладкиш с кокос

чесън - 4 скилидки

 

Начин на приготвяне:

Почистваме скумрията, махаме главата и опашката, измиваме я.

Още: Чийзкейк с орео бисквитки

Нарязваме я на шайби.

Подправяме парченцата риба със сол и черен пипер.

На дъното на малка тава слагаме 2 с.л. олио и ги нареждаме на разстояние в тавата.

Нарязваме лука на дребно, краставичката на тънки парченца, скилидките чесън на тънки филийки, моркова го режем на кубченца.

Още: Пържен сафрид с картофена салата по специална рецепта

Смесваме го със смлените домати, подправен със захар, за да не е кисело от доматеният сок.

Подправяме със сол.

Изливаме соса отгоре.

Най-отгоре поливаме скумрията плакия пак с олио - 2 с.л.

Още: Погачата, която трябва да правите по важни поводи

Нарязваме лющяна - пресен на ситно и ръсим отгоре.

Печем скумрия със сос на фурна на 200°C до готовност - скумрията се изпича, сосът се сгъстява.

Разкриха тайната на най-вкусния пълнен шаран със зеленчуци

Патладжан с домати на фурна

Уникална зелена салата, която ще заобичате от първата хапка

Бързи и божествено вкусни картофи соте