Започва Ретрограден Меркурий - ето кога и кои зодии ще засегне

icon
Sofialive.bg
Източник: NASA/Johns Hopkins University Applied Physics Laboratory/Carnegie Institution of Washington

Започна ретроградният период на Марс, който ще продължи до средата на януари през 2023 г. Веднъж на две години, в продължение на около 80 дни, планетата воин се обръща на петите си и се движи по-бавно от обикновено, пише Ретро.бг.

Светската астрология счита ретроградните етапи на Марс за проблемни. Трудно се управлява спирателният клапан на напрежението при заден ход. Периодът на ретрограден Марс в Близнаци е доста по-благоприятен, отколкото в някои други знаци.

Като се има предвид, че Близнаците се характеризират с гъвкавост и любопитство, забавеният Марс през този период няма да има толкова опустошителен ефект върху хората. Войнствената планета се адаптира към интелектуалния знак и вижда знанието като сила. Положителните ползи са независимост, повече компетентност, по-широки хоризонти, повече пространство за маневриране, гъвкавост и адаптивност. Въпреки това сме изправени пред изнервящи, несигурни и непредвидими месеци на индивидуално и колективно ниво.

Важните решения трябва да се избягват през този период. В личен план не се препоръчва: да се купуват автомобили, битова техника, да се започва нов проект или ново дело, нов бизнес, ремонт, строителство, да се прави преинсталиране на компютрите, да се провеждат съревнования. Да се ограничат пътуванията.

По време на настоящия транзит имате отлична възможност да насочите вниманието към саморазвитие. Успешно през този период ще бъде посещаването на обучения и курсове, насочени към подобряване на уменията или придобиване на нови знания, полезни за работата.