Здраве желаем!

icon
Sofialive.bg

Форумите на Горичка - тези прославени, дълги, хем весели, хем сериозни съботи, в които бойна дузина лектори рутят митове като багер-разрушител незаконни хотели по Черноморието - продължават. Седмият се задава тази събота и се казва Форум Здраве.

Кой ще има думата в 15-минутните презентации ще видиш тук, няма нужда да изброяваме. Ще чуем куп лични житейски и професионални истории, в които героите са били изправени на ринга срещу коварни болести или зависимости, помагали са на други да ги преборят, или просто някъде по пътя са научили една малка истина, която им е пренаредила вселената. Като например тази на предприемача и земеделец Мартин Ганев, който ще ни говори за „земя, любов, бактерии и интуиция": „Здравето е сигнал от Твореца, че сме на прав път."

В суматохата на последните приготовления звъннахме на модераторите Маги Малеева и Манол Пейков (издател, Жанет 45) и им дадохме 30 секунди да назоват един мит, който Форум Здраве ще разбие. „Митът, че здравето е физическо състояние и че медицината може да излекува тялото така, както се поправя машина. Че могат да ти ремонтират черния дроб или някоя ендокринна жлеза," каза Манол. „Основата на здравето е в емоционалния свят и във вътрешния мир. Всички лектори имат този холистичен подход". Сервисът на Маги беше: „Митът, че за здравето има едно правилно решение."

moderator_960
Манол Пейков на последния Форум Промяна

Освен лекторите, на сцената на Форум Здраве ще забият още Морски от Джанго Зе с китарката си и Пракаш Чандра, който ще пораздвижи залата с йога. И докато вътре си говорят за „секс, наркотици и кортикален самоконтрол", във фоайето ще има пазар, и то какъв! Приготви си кошницата за: мед от var-bee-tsa* и по-точно от щастливи пчели, отглеждани далеч от промишлени замърсители, без антибиотици и без захранване със захар; бамбукови въглени, които с едно движение превръщат чешмянката в минерална вода; селекция книги, включително и топла-топла от печатницата на Жанет 45 Светът в жълто на Алберт Еспиноса; торбичките на Surfrider Foundation; хапване и пийване от бара на Биомаг. Забравихме да споменем безплатния обяд - този път ще бъде във вид на мини мъфини и лавандулова лимонада от Phood Tales, но няма да ти кажем в какво ще бъде сипана, за да не ти развалим удоволствието.

Ще можем също да опитаме чисто новия рачел на Хармоника и таратора без кисело мляко на Soul Kitchen (за чийто вкус вече се носят легенди). Ще има натурални спа глезотийки от Шипка, демонстрация на уреда за бавно готвене Crock-Pot (звучи като веестелешоп, но не е!) и замервания с технологичното чудо Tanita, което отчита осем жизненоважни показатели (мазнини, вода, базов метаболизъм и т.н.) в организма ни, но иначе изглежда безобидно като кантарче в банята.

Форум Здраве е в Модерен театър в събота, 17 март, от 10:30 до 18:00. Билети се продават на сайта на Горичка, в магазини Биомаг и в мрежата на Eventim.
Ако останат, ще има и на място. Вратите отварят в 9:00.
На предварителна продажба цените са 25 лв. за един или 40 лв. за двама.
В събота ще са по 30 лв. на човек

Текст Елена Друмева / Фотография Васил Танев и архив Горичка

Работи във фондация и ловко моделира личния си стил за изискванията на офиса