Уличният шик е новата Американа

Уличният шик е новата Американа

Промяната на уличната мода и последните тенденции

РЕДАКТОРСКА БЕЛЕЖКА: Няма по-хубав сезон за експерименти със стила от лятото. Тук в Sofia Live всички прекарваме седмицата, изследвайки последните тенденции и подготвяйки глава две на Пътеводителя на стилния стопаджия, който можете да видите тук. Тази седмица обръщаме внимание главно на едно: уличният шик, който успя да се превърне в повече от просто тенденция. Успя да се превърне в новата Американа по един много непринуден и истински начин. И ние го обожаваме.

Христо Станчев

Редактор


Модата е нещо, което постоянно претърпява всякакви промени. През изминалата година видяхме грандиозното завръщане на дългите и широки панталони, огромните ризи с голо рамо и увековечените тениски с бокс лого.

Това, което най-много се бие на очи обаче е уличният шик. Официалните панталони, сатенените пижами от две части, тежките рокли и чорапите с токчета. А и класическите токчета на гол крак. Всичко това говори главно за едно: Американата, онази с избелените дънки, изтърканите тениски, вдигнатата коса, маратонките и малката чанта, официално си отиде и остана в първата половина на 2017-та.

istock459391773_1100

Това, което винаги е дефинирало европейския стил е била именно нотката на класа и излъчването на стандартния европейски силует: правия, с тънките крака, стилната обувка и всичко по тялото. Е, това вече остана назад в архивите и даде път на новото и при мъжката мода: абстрактните принтове, прибраните сака с широки рамена и чантите без дръжка буквално са навсякъде. А слънчевите очила вървят ръка за ръка с всеки един принт. Даже едноцветния.

Е, следейки как Американата си тръгва и от Европа, нямаме избор освен да си признаем едно: Европа наистина е един център на много течения в модата, а ние сме тук, за да ги изследваме и да изберем това, което смятаме за най-правилно за нас. В света на модата търсенето и производството винаги ще бъде голямо, а в момента то се намира в своя пик. Тази година ще бъде дефиниращ елемент за цялата индустрия и развитието й за години напред. А ние сме тук, за да го отразим.

Искате още мода? Вижте Пътеводителя на стилния стопаджия и разберете повече за последните тенденции директно от хората по улицата.

Коментари

Какво друго от Стилът

В крак с времето

Интериорният дизайн е с едни гърди напред

Helloween за напреднали или Игра на черепи

За духовете на Дия де лос муертос, захарните черепи и още нещо

Случаен минувач: Somersby Edition

Хората на София за градския стил през лятото

От общината