Кой пази Вселената?
Кой пази Вселената? Кой пази Вселената? Кой пази Вселената?

Кой пази Вселената?

Част първа

Avengers Assemble! Да, да и ти, точно ти! Знаем, че тайно продължаваш да си мечтаеш как един ден просто ще излезеш от вкъщи и вместо да хванеш трамвая, ще прелетиш над задръстването. Знаем и че ти като нас си имаш любим супергерой, за чийто следващ филм тръпнеш в очакване. А ти знаеш ли откъде започва всичко?

marvel_1024

В началото бе...
к
омиксът. Марвел, който познаваме сега, невинаги е бил същият. Първоначалното му име е Таймли Комикс, а през 60-те години на XX век се трансформира в днешния си вид. Оттогава Марвел се превръща в един от най-големите издатели на американски комикси. Горе-долу по това време на бял свят излиза Фантастичната четворка, както и други заглавия за супергерои, създадени от Стан Лий (готиното старче, което със сигурност си мяркал из филмите да хвърля по едно око на творенията си) и други известни в индустрията личности. И - както знаеш, за да има повече екшън, всеки супергерой си има опонент. В случая на Марвел това е ДиСи Комикс, с когото мерят сили и до днес. Кой е героят и кой е злодеят - ще решиш сам, вероятно след като те светнем и за вторите.

captainamerica image

А после се появи...
филмът.
Първият филм на Марвел, или по това време все още Таймли Комикс, е прочутият Капитан Америка от 1944. Бас ловим, че ако го гледаш сега, ще се чудиш защо прилича повече на някое от Златните ни момичета, отколкото на супергерой. Днес нещата изглеждат доста по-различно, благодарение на суперсилата, наречена CGI.

deadpool_1024

Заглавия като Отмъстителите 1 и 2, Невероятният Спайдърмен 1 и 2, Железният човек и Пазителите на Галактиката предизвикаха километрични опашки пред киното и почти падащи от седалките фенове, които още по време на филмите очакваха продълженията. Една от най-големите сензации от света на комиксите беше обявяването на Дедпуул - може би най-чаканият филм на Марвел. След 10-годишни обещания и молби от страна на продуценти и фенове, анти-героят най-накрая получи собствен филм, чиято световна премиера е на 12 февруари 2016. Освен Дедпуул, догодина ни предстоят вълнуващите Екс Мен: Апокалипсис, Капитан Америка и Гамбит. А докато чакаме заветната 2016, ще видим премиерите на Ант-мен, който излиза този месец, и Фантастичната четворка през август. Междувременно те съветваме да дадеш шанс и на сериала Деърдевил, който за наше огромно съжаление има само един сезон. За втория можеш да стискаш палци заедно с нас да излезе... отново догодина.

Текст Цвети Димитрова

Коментари

Какво друго от Стилът

В крак с времето

Интериорният дизайн е с едни гърди напред

Бежанката модел

От бежанския лагер в Кения до световните подиуми

Случаен минувач: Somersby Edition

Хората на София за градския стил през лятото

От общината