Наръчник на заблудите в "Сексът и градът"

Наръчник на заблудите в "Сексът и градът"

Шестте неща, в които "Сексът и градът" ни накара да повярваме, а впоследствие се оказаха долни инсинуации

РЕДАКТОРСКА БЕЛЕЖКА: С Милена Славкова обичаме да си говорим за две неща: секса и града. И за сериала, който носи точно това име. А този материал, написан от нея, е буквално едно от най-любимите ми неща, които съм чел някога. Заблудите в Сексът и градът са много, а Милена е тук, за да ти ги даде на тепсия. Приятно четене.

Христо Станчев


Едва ли съществува жена на тази планета, която да не е гледала поне един епизод на сериала Сексът и градът. Дори и да съществува такава, сме сигурни, че поне е чувала за Кари Брадшоу – една от най-стилните съвременни ТВ героини, любителка на хубавите обувки и мъже. Е, трябва да отбележим, че някои попадения не бяха от най-добрите (за мъжете говорим)...

И дори с увереност да заявим, че Сексът и градът си остава един от най-революционните и култови сериали, трябва да признаем, че доста често сме се дразнили от изкривената и леко нереалистична картина, която ни се представя в него. И колкото и да отричаме, това дразнене може би е еманация на тайничкото ни желание да бъдем на мястото на Кари, която си купува най-новия модел на Manolo Blahnik, без да ѝ мигне окото.

Е, последният епизод на сериала бе излъчен преди цели 13 години, така че е време да си кажем истината в очите! Кои са най-големите заблуди, в които ни накара да повярваме през годините Сексът и градът?

Заблуда 1: Можете да поглъщате огромно количество храна и пак да си останете слаба. 
Да, ама не! Всяка себеуважаваща се жена знае, че след като навърши 20, всяка калория буквално ѝ се лепи на дупето. Да не говорим изобщо за последиците от непрестанното тъпчене с джънк фууд и китайска храна...

Заблуда 2: Съвсем нормално е да си лягате с различен мъж всяка седмица (понякога и по-често, ако броим Саманта) и да нямате никакви проблеми с това.
Честно казано, често сме се питали как издържаха тези жени и защо поне веднъж не им се отвори някой здравословен проблем при толкова много небезопасен секс. И колкото и да ни се иска, жените в реалния живот сме все още много далече от разпускането чрез секса така, както го правят мъжете – без чувства, когато поискат и само за спорта.

Заблуда 3: Секси, красиви, умни и богати мъже дебнат отвсякъде и някак си винаги се блъскат право в нас.
Е, може и да не се блъснат, но ние ще отидем право при тях и те доброволно и много бързо ще се смъкнат в краката ни... Съгласни сме, че има много прекрасни мъже по целия свят, но и сме пределно наясно, че повечето от тях са като местата за паркиране – най-хубавите вече са заети, а останалите са неудобни и малки.

Заблуда 4: Ти си на 40 или 50, сама си, нямаш деца, плюс това не си първа хубост, но няма страшно – животът е безкраен низ от секс, алкохол, партита и скъпи тоалети. Каквo друго ти трябва?
Главната героиня Кари сякаш най-много ни накара да повярваме в това през годините. Тя не иска деца, не може да води сама финансите си, не може да готви, винаги се забърква в проблеми и накрая винаги страда. Но в реалността няма как да оцелееш, ако поне малко не се стремиш да се справяш сама, защото рано или късно ще ти се наложи. Всяко момиче, което е само в големия град, е наясно, че всекидневието далеч не е безкраен купон, полят с огромно количество коктейли. 

Заблуда 5: Можеш да водиш охолен начин на живот само с дохода от една колонка в списание Vogue.
Кари винаги пишеше за едно и също – интимния си живот. А всяка нейна статия започваше с "Мислите ли, че...". Въпреки това беше изключително популярна на журналистическото поприще и кариерата ѝ растеше стремглаво. И с дохода от една колонка в престижно списание си позволяваше маркови дрехи, обувки – задължително над 400 долара, хубав апартамент в центъра на Манхатън и огромен дрешник. Същевременно Миранда, която е адвокат, не можеше да си позволи жилище в центъра, а ѝ се наложи да се премести в предградията. Доста абсурдно, не мислите ли?

Заблуда 6: Принцът винаги се връща!
За финал на целия ни разюздан живот – принцът, който през цялото време е бил задник, се завръща! И не просто се завръща, а ни предлага брак и от бохем и егоист се превръща в прекрасен съпруг. Той разби сърцето на Кари поне 5 пъти, ожени се, заряза я на собствената им сватба, но 7 години по-късно осъзна, че тя е жената на живота му... Колко романтично и... приказно. Но прекалено глупаво и странно, за да бъде истина.

И въпреки всичко накрая с трепет ще признаем – дори да е създал толкова фалшиви представи на жените, Сексът и градът остава завинаги в сърцата ни! Защото всички тайничко вярваме в максимата, че: "Може би някои жени не се нуждаят да бъдат укротявани. Може би те трябва да препускат на свобода, докато намерят някой толкова див, че да препуска заедно с тях."

Текст Милена Славкова за Avtora.com

Коментари

Какво друго от Стилът

В крак с времето

Интериорният дизайн е с едни гърди напред

Случаен минувач: Somersby Edition

Хората на София за градския стил през лятото

От общината