Babyface Clan

icon
Sofialive.bg

Romantica се пръкна през 2001, изкара Babyface Clan на корицата на Нов Ритъм (помниш ли го?) и се превърна в един от най-важните алтернативни албуми, издавани у нас. Не, че бандата не беше високо в сърцата на феновете на интелигентната и различна от мейнстрийма музика още тогава, а тези фенове съвсем не бяха малко. Както не са и днес.

band_630
Babyface Clan през 2001 (Фотография Елена Ненкова)

Албумът (о)стана култов, а Кланът е все още тук и все така жив и неконвенционален, слава Богу. Сега са решили да ни подарят Romantica на живо в един есеннно-ексклузивен, интимно-ограничен концерт в малката зала на Mixtape 5. Което означава само 200 души. Вече ни сърби от нетърпение.

Romantica е хлъзгав аудиогущер, люшкащ се между инди рока на 90-те, алтернативната сцена, пост пънка и изобщо звуковата амалгама, която дирижира настроението и вкуса на онези взискателни меломани, които трудно можеш да прилъжеш с полуфабрикатната радиофонична дъвка или елементарни директни послания. Музика с ритъм и мелодии, с атмосфера и настроение, музика с мисъл и замисъл. И с много, много сърце, асоциации и някои добавки, които в токсикологията биха изкарали насилствено от теб. И гадината не остарява и не губи актуалност вече толкова години. Ако си от старите пушки, вероятно вече въртиш касетката или диска, докато чакаш концерта. За всеки от по-късните фенове този лайв е добре дошъл, просто защото не е бил там и тогава поради възрастови рестрикции.

animation_small_1600

В други новини от лагера на Насо, Чарли и компания в петък ще слушаме и парчета от You’re Not Wearing Your Tie, както и избрани чисто нови песни, които ще дебютират (ама че глагол - все си представям полуголи манекенки, които размятат крака по полиран подиум. Не, че е лоша асоциация, де.) пред публика. За себе си знаем - ние ще сме част от нея. А ти?

Babyface Clan са на 10 октомври в Mixtape 5
Билети по 10 лв. на входа на клуба


Текст Ивайло Александров