The Raveonettes от Дания

icon
Sofialive.bg

Честно казано, не сме се надявали особено много, че у нас ще видим герои на инди сцената, каквито са дуото The Raveonettes. Те никога не станаха особено популярни в България, въпреки мощния си успех на запад от държавите, ползващи ракията за целебен опиат, а бирата за изтрезвяване.

raveonettes_1024

Ето обаче, че по покана на агентите от Terminal 1 на 28 януари ще слушаме The Raveonettes на живо в клуба. Естествено, няма как да не приветстваме новината и да не въртим албумите на бандата до откат в оставащите три седмици. А вече се знае, че шоуто ще открият родните рокенрол герои от Babyface Clan.

raveonettes3_1024

Междувременно Суне Вагнер и Шарин Фу издаваха албум след албум с красив, меко меланхоличен рок, стъпил удобно върху хладни синтезаторни подложки, понесъл силен полъх откъм рокабили сцената отпреди 50 години. Седмото им пълнокръвно издание Pe'ahi излезе през 2014 (да, тук почти никой не обърна особено внимание) и е поредното доказателство за таланта на The Raveonettes да правят страхотна музика за танци, за разходки из градските улици или за усамотени любовници в мрака.

Вратите отварят в 21:00, The Raveonettes са на сцената в 23:00
Билети от Eventim по 30 (първите 100) и 35 лева (останалите 300)

Текст Ивайло Александров