Them Frequencies - Rise Then Fall

icon
Sofialive.bg

Една от най-продуктивните, здраво бачкащи и сериозни банди в родния шумен ъндърграунд Them Frequencies поставя поредното парче в пъзела „така се прави!”. Вторият им албум Rise Then Fall излиза на 8 май и като плоча - в лимитиран тираж и с адски красив артуърк, като ръчен принт е всяка обложка, вътрешния слийв и дори стикера на винила. Което е логично - като истински DIY проект бандата и в частност китаристът й Дидо Пешев се занимава и с визуалната комуникация със студиото Brave Moustache, които правят арт не само за Them Frequencies, но и за други герои от нашата, че и от чуждата сцена.

Them Frequencies image
Them Frequencies

Them Frequencies са заедно от 5 години и вече имат издадени дискове, няколко турнета в Европа, а паралелно с това Brave Moustache организират и концерти на яки нишови банди у нас. Логично е и в албума да има гости от завързаните международни приятелства. В случая с парчето “Circles” това е китаристът Scott Middleton от американската метъл/хардкор шайка Cancer Bats, които дори снимаха официален клип към песента "Rats" на концерта си в София. DIY сцената се подкрепя и така живее и става по-силна и органична.

Rise Than Fall LP image
Плочата Rise Then Fall

И като отворихме думата за подкрепата - на концерта в петък тя идва от двете софийски банди Brond (на втората снимка горе) и Trysth (на третата снимка горе). Докато първите са рифово-неукротима пънк-метъл пружина с влияния от банди като Melvins и Big Business, вторите са пост-метъл трио с мрачна музика и тъмна атмосфера. Концертът е събитие и ако си фен на шумната и енергична музика и уважаваш хората, които знаят кое как се прави, ела с нас в погото!

Вход 5 лева

Текст Ивайло Александров