20 бързи въпроса към водещия Павел Владимиров

Павел Владимиров е актьор, водещ, сценарист и глас от дублажа. Познавате го от сутрешния блок на Нова ТВ - „Здравей, България!”, на който посвети 8 години от кариерата си. Чувството за хумор и нестандартният му подход го правят едно от най-свежите медийни лица у нас. През 2014 г участва във втория сезон на шоуто „Като две капки вода“, а две години по-късно става ко-водещ в „Отблизо с Мира“. От 2019 е ко-водещ в предаването „100% будни“ на БНТ1. Паралелно участва в редица игрални филми и сериали: „All Inclusive“, “Братя“, „Откраднат живот“, „Етажна собственост“, „Ангели“, където си партнира с Мария Бакалова, както и в много реклами.

Има близо 20 години телевизионен опит и е водил над 500 събития.. Положителен, харизматичен, забавен, винаги зареден с енергия – това е Павел. В момента работи в национална телевизия като водещ, но артистичното му амплоа си личи от километри.

Свързахме се с Павел, за да ни каже какво е неговото мнение по нашите 20 бързи въпроса. Ето какво ни сподели той:

Опишете най-голямото предизвикателство, което стои в работата ви.

Обичам предизвикателствата и ги разбивам като Цар Симеон византийци при Ахелой, но често се затруднявам да се вместя в предначертаното ми телевизионното време. Като човек, който води събития пък ми е трудно да се съобразявам с криворазбраната и така модерна политкоректност – вече не можеш да се шегуваш с почти нищо – веднага те обявяват за хомофоб или сексист.

Най-вредният и най-полезният ви навик?

Аз съм типичен Стрелец – огнена и епикурейска зодия – обичам всички земни удоволствия и те далеч не са ми чужди. Ценител съм на качествените уискита в компанията на шоколад, хубава пура и още по-хубава жена – може би с това се изчерпват вредните ми навици. Полезните са да започвам деня си с пиене на много вода, чай с джинджифил и плодове. Доскоро спортувах много, но след едно атрактивно Jackass падане на ски в края на януари, все още съм в бокса.

Ценностите, в които вярвате най-силно?

Семейството, което за голямо съжаление в съвременния консуматорски свят върви към разпад и свободата да изразяваш себе си. Бих сложил тук и чувството за хумор. Светът често е бил и дори в момента е изправен пред катастрофа, заради идиоти, оперирани от чувство за хумор, които са се взели твърде насериозно.

Как ще обясните това, което правите, на седемгодишно дете?

Като на възрастен човек. Децата не обичат да се държиш с тях като деца, да им говориш с престорено гласче и да щипеш бузките им като дебелата лелка-клюкарка пред блока!

Пет книги, които са задължителни на лавицата?

„Изкуството да говорим пред другите“ – Дейл Карнеги, „Да взривим проклетите врати“ – Майкъл Кейн, „Човекът в търсене на смисъл“ – Виктор Франкъл, „Към себе си“ – Марк Аврелий иии... „Кама сутра“ – шегувам се, не ми беше от особена полза – кои са тия, че да ме учат мен?! 

Кое е онова, което все искате да научите и все нямате време?

Да свиря на китара като Карлос Сантана и Пако Де Лусия, да карам големи, мощни мотори, да стана сифу по вин чун и изобщо черна нинджа.

Какво се промени в страната към по-добро и какво ви радва тук?

Надявам се, че с новата власт корупцията и кражбите на високо ниво рязко ще намалеят, макар да съм разочарован от доста от ходовете на коалиционното управление през последните месеци. Иначе има разлика във визията предимно на столицата и по-големите ни градове, но е факт, че много от последните се опразниха и няма кой да живее в тях. Куп средства потънаха в небитието или в нечии лични сметки през последните години. Да вземем например „автомагистралата“ с гордото име Хемус, която вече се строи по-дълго от пирамидите. Само като мине веднъж по цялото й протежение човек, му става ясно, че не той трябва да плаща винетки, а на него трябва да му плащат вредни, че си разбива колата и бъбреците по този третокласен път. Апропо не виждам къде са тия близо половин милиард лева, които влизат в бюджета именно от винетки всяка година? Иначе ме радва фактът, че живеем в столица, която се намира в подножието на прекрасна планина, а на 30 км има прекрасен язовир със спиращи дъха гледки, а на още 500 пък все още не съвсем застроено море, та нека си ги пазим!

Най-важният съвет, който сте пренебрегвал?

Баща ми казваше: „Търпение му е майката, момче!“ Въпреки че през последните години поулегнах, благодарение на ЕГН-то, все още нямам достатъчно търпение и искам нещата да се случват ВЕДНАГА, тук и сега. Та, често скачам, преди да съм казал „хоп“.

Ако имахте възможността да съберете петима души от целия свят, на които се възхищавате, и да си кажете няколко думи, кои щяха да бъдат тези личности? И какво щяхте да ги попитате?

Моята петица ще са предимно актьори, певци и изобщо хора на изкуството. Много обичам Кевин Костнър, възхищавам му се от дете – от филма „Перфектен свят“, който ме разтърси преди 30 години. Чувствам го като свой духовен баща – истински мъж с неповторима осанка. Ще се възползвам от мастър клас по актьорско майсторство при него. Друга икона от детството ми е Бате Арни – пример за формулата from zero to hero, постигната със собствени качества и упорит труд. Дори и на 75, този човек е пушка и не се спира, дори има профили в социалните мрежи и непрестанно бълва интересно съдържание. Та бих направил една класическа тренировка с Арнолд. Ако мога да възкреся някого, бих искал това да е най-великият пилот на Формула 1 на всички времена – Аертон Сена, следях всяка една негова изява като дете и плаках, когато катастрофира смъртоностно на завоя Тамбурело. Бих се радвал, ако можем да върнем на света и Пол Уокър. Той загина на рождения ми ден, точно в годината, в която се запознахме. Тъжно е, когато светли и благородни хора като него си отиват без време. И понеже стана много мелодраматично, ще затворя петицата с Ана Де Армас, а какво ще я попитам, си е лично моя работа и хич не е за пред хора! 

Кой ви е по-симпатичен: безотговорният бохем или неспасяемият работохолик?

Не залитам по крайностите – нека бъде златната среда – крайностите са нездравословни, а един мъж над 40 трябва да обръща внимание на здравето си. Не, че не съм бил и двете едновременно в един по-предишен етап от живота си, в който се прибирах в 4 и ставах пак в толкова за сутрешен блок.

Нещото, което ви изкарва извън нерви?

Мръсотията навън, която е правопропорционална на мръсотията и простотията вътре в нас. Наглостта и безочието на доскоро управлявалата върхушка и на политическата ни „класа“ изобщо. България можеше да бъде рая на Европа, ако „героите“ от последните 30 години крадяха по-умерено и бяха поне малко загрижени за благосъстоянието на собствения си народ, а не само за себе си и родата до девето коляно.

Най-хубавият начин за прахосване на времето?

Не мога да се огранича само до един, а и времето по-добре да не го прахосваш, а да го инвестираш в хубави спомени. Гмуркане в тюркоазени води сред екзотични риби например и после съхнене на плажа на самотен остров с любима жена и всички допълнителни екстри. Хубава игра на плажен волейбол с приятели. Пътешествие с близки хора в съседна Гърция, разходка с приятели в планината. Много неща могат да ти донесат удоволствие, а и трябва по-често да правим това, което обичаме. Ето аз например много обичам да стрелям с всякакви оръжия, но като се замисля не съм го правил скоро. Иначе съм и голям киноман, даже съм леко странен в това отношение и обичам да си гледам филми сам на кино, като нарочно ходя в часове, в които наоколо да няма много хора, които да хрупат пуканки и се наливат с газирано. Наскоро пък спасих едно коте от улицата и много обичам да си играя с него. Котките лекуват и успокояват като ги гушнете, да знаете, вземете си коте, ако жена ви не е бременна и не сте стара мома! 

Да прогнозираме бъдещето като опитен фантаст: какво ни очаква?

По-здравословно за цялото човечество би било ако аз НЕ прогнозирам бъдещето. И даже ще се аргументирам - наскоро си купих апартамент – малко след това ни удари корона кризата и малкият ми бизнес със събития тотално се срина. Година преди това пък си купих гараж, който протече на втория месец... Та, по-добре питайте Алена или Маг Илиян с Вълшебната катерица Беатрис, ама всъщност не знам колко точно ще е по-добре.

Какво никога не прощавате?

Опитвам се да бъда великодушен и да прощавам, не е хубаво да задържаш омраза и негативни емоции в себе си. И все пак трудно ми е да преглъщам предателства и малодушие на хора, които съм смятал за близки. Особено боли, когато си направил добро на някой, който има къса памет и после се обръща срещу теб. Затова приключих с непоисканото добро, почти винаги изяждам л.йно!

Градовете, които винаги са в сърцето ви?

Ооо, много са, в сърцето ми има място и ще се отваря още за непосетени места. Започваме от родното Габрово, изобщо цялата област - пролетта и ранното лято са неповторими по моя край, елате го вижте – красотата е неописуема! Задължително да посетите: Соколския манастир, Етъра, Градище, Узана, Боженци, Трявна, Дряново. Иначе извън рамките на България любими са ми - Рим, Париж, Солун, Ню Йорк и Медисън (Уисконсин). Тотално различни един от друг градове, но всеки има свой собствен чар и автентичност. Наскоро посетих прекрасния Загреб и бях очарован от красотата на Любляна и Залцбург. Колко жалко, че османците ни отнеха Ренесанса! Всяко място, до което не са успели да достигнат навремето, е просто очарователно, но за това трябва да благодарим на Ян Собиески!

Кое е нещото, което ви вълнува най-много в момента?

Най-сетне да приключи проклетата война в Украйна, защото това е едно невиждано варварство в 21 век, което повлича надолу целия свят. И става по-зле с всеки изминал ден.

По какво познавате, че някой е "ваш човек"?

Обича да се смее, самоиронизира се, вечно забравя нещо...

Масова мания, която никога не сте разбирали?

Много са – едно време бяха тамагочитата, после покемоните. Не понасям съвременния тренд с пластичните корекции – прекалено много жени вече му се поддадоха и тотално се окепазиха – вече няма една с нормални устни или нос, всички са цунали ютията. Не се радвам особено и на оувърсайзд модата с шапки-идиотки – момичетата не приличат на момичета така. Майната й на Били Айлиш! Не съм и особен фен на филмите на Marvel. Присъединявам се към великия Мартин Скорсезе, който неотдавна спомена, че това не е кино. Ама айде стига толкова, че ще кажете, тоя е егаааси хейтъра!

Какво с времето се отказахте да правите?

Да се опитвам да задоволя всички и нямам предвид сексуално! Всяка артистична личност, която се занимава с определен вид изкуство иска да бъде харесвана от всички, но това е невъзможно и колкото по-рано го осъзнаете, толкова по-добре за вас.

Цитатът, който ви ръководи най-много?

„Не позволявай на обстоятелствата да те плашат. Не позволявай на ситуациите да те измъчват. Взирай се отвъд видимото. Несъмнено в теб ще възцарува щастието.“ - Шри Чинмой.

 

Интервю на Илиана Симеонова

 

Павел Владимиров е актьор, водещ, сценарист и глас от дублажа. Познавате го от сутрешния блок на Нова ТВ - „Здравей, България!”, на който посвети 8 години от кариерата си. Чувството за хумор и нестандартният му подход го правят едно от най-свежите медийни лица у нас. През 2014 г участва във втория сезон на шоуто „Като две капки вода“, а две години по-късно става ко-водещ в „Отблизо с Мира“. От 2019 е ко-водещ в предаването „100% будни“ на БНТ1. Паралелно участва в редица игрални филми и сериали: „All Inclusive“, “Братя“, „Откраднат живот“, „Етажна собственост“, „Ангели“, където си партнира с Мария Бакалова, както и в много реклами.

Има близо 20 години телевизионен опит и е водил над 500 събития.. Положителен, харизматичен, забавен, винаги зареден с енергия – това е Павел. В момента работи в национална телевизия като водещ, но артистичното му амплоа си личи от километри.

Свързахме се с Павел, за да ни каже какво е неговото мнение по нашите 20 бързи въпроса. Ето какво ни сподели той:

Опишете най-голямото предизвикателство, което стои в работата ви.

Обичам предизвикателствата и ги разбивам като Цар Симеон византийци при Ахелой, но често се затруднявам да се вместя в предначертаното ми телевизионното време. Като човек, който води събития пък ми е трудно да се съобразявам с криворазбраната и така модерна политкоректност – вече не можеш да се шегуваш с почти нищо – веднага те обявяват за хомофоб или сексист.

Най-вредният и най-полезният ви навик?

Аз съм типичен Стрелец – огнена и епикурейска зодия – обичам всички земни удоволствия и те далеч не са ми чужди. Ценител съм на качествените уискита в компанията на шоколад, хубава пура и още по-хубава жена – може би с това се изчерпват вредните ми навици. Полезните са да започвам деня си с пиене на много вода, чай с джинджифил и плодове. Доскоро спортувах много, но след едно атрактивно Jackass падане на ски в края на януари, все още съм в бокса.

Ценностите, в които вярвате най-силно?

Семейството, което за голямо съжаление в съвременния консуматорски свят върви към разпад и свободата да изразяваш себе си. Бих сложил тук и чувството за хумор. Светът често е бил и дори в момента е изправен пред катастрофа, заради идиоти, оперирани от чувство за хумор, които са се взели твърде насериозно.

Как ще обясните това, което правите, на седемгодишно дете?

Като на възрастен човек. Децата не обичат да се държиш с тях като деца, да им говориш с престорено гласче и да щипеш бузките им като дебелата лелка-клюкарка пред блока!

Пет книги, които са задължителни на лавицата?

„Изкуството да говорим пред другите“ – Дейл Карнеги, „Да взривим проклетите врати“ – Майкъл Кейн, „Човекът в търсене на смисъл“ – Виктор Франкъл, „Към себе си“ – Марк Аврелий иии... „Кама сутра“ – шегувам се, не ми беше от особена полза – кои са тия, че да ме учат мен?! 

Кое е онова, което все искате да научите и все нямате време?

Да свиря на китара като Карлос Сантана и Пако Де Лусия, да карам големи, мощни мотори, да стана сифу по вин чун и изобщо черна нинджа.

Какво се промени в страната към по-добро и какво ви радва тук?

Надявам се, че с новата власт корупцията и кражбите на високо ниво рязко ще намалеят, макар да съм разочарован от доста от ходовете на коалиционното управление през последните месеци. Иначе има разлика във визията предимно на столицата и по-големите ни градове, но е факт, че много от последните се опразниха и няма кой да живее в тях. Куп средства потънаха в небитието или в нечии лични сметки през последните години. Да вземем например „автомагистралата“ с гордото име Хемус, която вече се строи по-дълго от пирамидите. Само като мине веднъж по цялото й протежение човек, му става ясно, че не той трябва да плаща винетки, а на него трябва да му плащат вредни, че си разбива колата и бъбреците по този третокласен път. Апропо не виждам къде са тия близо половин милиард лева, които влизат в бюджета именно от винетки всяка година? Иначе ме радва фактът, че живеем в столица, която се намира в подножието на прекрасна планина, а на 30 км има прекрасен язовир със спиращи дъха гледки, а на още 500 пък все още не съвсем застроено море, та нека си ги пазим!

Най-важният съвет, който сте пренебрегвал?

Баща ми казваше: „Търпение му е майката, момче!“ Въпреки че през последните години поулегнах, благодарение на ЕГН-то, все още нямам достатъчно търпение и искам нещата да се случват ВЕДНАГА, тук и сега. Та, често скачам, преди да съм казал „хоп“.

Ако имахте възможността да съберете петима души от целия свят, на които се възхищавате, и да си кажете няколко думи, кои щяха да бъдат тези личности? И какво щяхте да ги попитате?

Моята петица ще са предимно актьори, певци и изобщо хора на изкуството. Много обичам Кевин Костнър, възхищавам му се от дете – от филма „Перфектен свят“, който ме разтърси преди 30 години. Чувствам го като свой духовен баща – истински мъж с неповторима осанка. Ще се възползвам от мастър клас по актьорско майсторство при него. Друга икона от детството ми е Бате Арни – пример за формулата from zero to hero, постигната със собствени качества и упорит труд. Дори и на 75, този човек е пушка и не се спира, дори има профили в социалните мрежи и непрестанно бълва интересно съдържание. Та бих направил една класическа тренировка с Арнолд. Ако мога да възкреся някого, бих искал това да е най-великият пилот на Формула 1 на всички времена – Аертон Сена, следях всяка една негова изява като дете и плаках, когато катастрофира смъртоностно на завоя Тамбурело. Бих се радвал, ако можем да върнем на света и Пол Уокър. Той загина на рождения ми ден, точно в годината, в която се запознахме. Тъжно е, когато светли и благородни хора като него си отиват без време. И понеже стана много мелодраматично, ще затворя петицата с Ана Де Армас, а какво ще я попитам, си е лично моя работа и хич не е за пред хора! 

Кой ви е по-симпатичен: безотговорният бохем или неспасяемият работохолик?

Не залитам по крайностите – нека бъде златната среда – крайностите са нездравословни, а един мъж над 40 трябва да обръща внимание на здравето си. Не, че не съм бил и двете едновременно в един по-предишен етап от живота си, в който се прибирах в 4 и ставах пак в толкова за сутрешен блок.

Нещото, което ви изкарва извън нерви?

Мръсотията навън, която е правопропорционална на мръсотията и простотията вътре в нас. Наглостта и безочието на доскоро управлявалата върхушка и на политическата ни „класа“ изобщо. България можеше да бъде рая на Европа, ако „героите“ от последните 30 години крадяха по-умерено и бяха поне малко загрижени за благосъстоянието на собствения си народ, а не само за себе си и родата до девето коляно.

Най-хубавият начин за прахосване на времето?

Не мога да се огранича само до един, а и времето по-добре да не го прахосваш, а да го инвестираш в хубави спомени. Гмуркане в тюркоазени води сред екзотични риби например и после съхнене на плажа на самотен остров с любима жена и всички допълнителни екстри. Хубава игра на плажен волейбол с приятели. Пътешествие с близки хора в съседна Гърция, разходка с приятели в планината. Много неща могат да ти донесат удоволствие, а и трябва по-често да правим това, което обичаме. Ето аз например много обичам да стрелям с всякакви оръжия, но като се замисля не съм го правил скоро. Иначе съм и голям киноман, даже съм леко странен в това отношение и обичам да си гледам филми сам на кино, като нарочно ходя в часове, в които наоколо да няма много хора, които да хрупат пуканки и се наливат с газирано. Наскоро пък спасих едно коте от улицата и много обичам да си играя с него. Котките лекуват и успокояват като ги гушнете, да знаете, вземете си коте, ако жена ви не е бременна и не сте стара мома! 

Да прогнозираме бъдещето като опитен фантаст: какво ни очаква?

По-здравословно за цялото човечество би било ако аз НЕ прогнозирам бъдещето. И даже ще се аргументирам - наскоро си купих апартамент – малко след това ни удари корона кризата и малкият ми бизнес със събития тотално се срина. Година преди това пък си купих гараж, който протече на втория месец... Та, по-добре питайте Алена или Маг Илиян с Вълшебната катерица Беатрис, ама всъщност не знам колко точно ще е по-добре.

Какво никога не прощавате?

Опитвам се да бъда великодушен и да прощавам, не е хубаво да задържаш омраза и негативни емоции в себе си. И все пак трудно ми е да преглъщам предателства и малодушие на хора, които съм смятал за близки. Особено боли, когато си направил добро на някой, който има къса памет и после се обръща срещу теб. Затова приключих с непоисканото добро, почти винаги изяждам л.йно!

Градовете, които винаги са в сърцето ви?

Ооо, много са, в сърцето ми има място и ще се отваря още за непосетени места. Започваме от родното Габрово, изобщо цялата област - пролетта и ранното лято са неповторими по моя край, елате го вижте – красотата е неописуема! Задължително да посетите: Соколския манастир, Етъра, Градище, Узана, Боженци, Трявна, Дряново. Иначе извън рамките на България любими са ми - Рим, Париж, Солун, Ню Йорк и Медисън (Уисконсин). Тотално различни един от друг градове, но всеки има свой собствен чар и автентичност. Наскоро посетих прекрасния Загреб и бях очарован от красотата на Любляна и Залцбург. Колко жалко, че османците ни отнеха Ренесанса! Всяко място, до което не са успели да достигнат навремето, е просто очарователно, но за това трябва да благодарим на Ян Собиески!

Кое е нещото, което ви вълнува най-много в момента?

Най-сетне да приключи проклетата война в Украйна, защото това е едно невиждано варварство в 21 век, което повлича надолу целия свят. И става по-зле с всеки изминал ден.

По какво познавате, че някой е "ваш човек"?

Обича да се смее, самоиронизира се, вечно забравя нещо...

Масова мания, която никога не сте разбирали?

Много са – едно време бяха тамагочитата, после покемоните. Не понасям съвременния тренд с пластичните корекции – прекалено много жени вече му се поддадоха и тотално се окепазиха – вече няма една с нормални устни или нос, всички са цунали ютията. Не се радвам особено и на оувърсайзд модата с шапки-идиотки – момичетата не приличат на момичета така. Майната й на Били Айлиш! Не съм и особен фен на филмите на Marvel. Присъединявам се към великия Мартин Скорсезе, който неотдавна спомена, че това не е кино. Ама айде стига толкова, че ще кажете, тоя е егаааси хейтъра!

Какво с времето се отказахте да правите?

Да се опитвам да задоволя всички и нямам предвид сексуално! Всяка артистична личност, която се занимава с определен вид изкуство иска да бъде харесвана от всички, но това е невъзможно и колкото по-рано го осъзнаете, толкова по-добре за вас.

Цитатът, който ви ръководи най-много?

„Не позволявай на обстоятелствата да те плашат. Не позволявай на ситуациите да те измъчват. Взирай се отвъд видимото. Несъмнено в теб ще възцарува щастието.“ - Шри Чинмой.

 

Интервю на Илиана Симеонова

 

Гласували общо: 1 потребители