5-те най-очаквани видео игри за 2021

icon
Sofialive.bg
Източник: Getty Images/Guliver

2020-a със сигурност беше трудна година, а голяма част от нас откриха спасение от неприятностите именно във видеоигрите. Заглавия като The Last of Us: Part II и Ghost of Tsushima ни показаха колко по-красив, сложен и интересен може да е светът на една видеоигра, а през тази година заглавията са дори още по-обещаващи. Някои от тях познати, други пък съвсем нови, те са тук, за да ни накарат да се влюбим още повече във видеогрите. В този списък ще споделим с вас кои според нас са най-очакваните видеоигри за тази година.

 

Hitman III

Започваме с игра, която излезе буквално преди дни, а вече предизвика фурор. Всеки уважаващ себе си геймър поне веднъж е играл някоя част от поредицата за наемния убиец. През 2016 година от IO Interactive предоставиха на феновете първата игра от новата поредица за Hitman. Очаквано, играта се превърна в тотален хит, а продължението ѝ Hitman II се оказа дори по-епично. 

За наша радост, на пазара се появи още една, но за съжаление последна част – Hitman III. Играта проследява Агент 47, който трябва да убие лидери на тайна организация, която държи света в ръцете си. Hitman III вече получи добри отзиви от критиците, като дори някои твърдят, че именно финалът на поредицата е най-доброто, което сме видели от нея досега. Светът на Агент 47 се разраства, играчът има шанс да посети нови локации, а тези от вас, които са играли и предишните две части, могат да вкарат картите, нивата и прогреса си в третата част. 

Играещите имат шанса да се насладят и на VR версия на играта, което звучи страхотно! Това е възможно както за тези, които вече притежават PS5, така и за тези, които имат PS4. Гледайте трейлъра на играта тук.


 

Diablo IV

Това, което казахме за Hitman, важи с пълна сила и за поредицата Diablo – всеки, смятащ себе си за геймър, се е докосвал до света на играта поне веднъж. Още в края на 2019 година Blizzard Entertainment обявиха, че предстои четвърта част от епичната поредица. Очаквано, реакцията беше бурна, а трейлърът по играта остави хората нетърпеливи. 

Събитията от четвъртата част се случват веднага след това, което видяхме като финал от третата Diablo III: Reaper of Souls. Лилит, дъщерята на Мефисто, е призована в огромния свят, като тя се явява и главният злодей в новата игра. Причината, поради която Лилит е готова да убие всички, се крие в миналото ѝ. Тя е имала връзка с ангелът Инарий, като това е довело до появата на Нефалем. Това е мощна раса, за която хората смятат, че единствено ще им навреди, затова те искат да я унищожат. Разбира се, Лилит не желае децата ѝ да умират, затова опустошава всичко и всекиго, който се изправи на пътя ѝ. Тези нейни действия принуждават Инарий да я изостави, а сега тя е готова да търси отмъщение. 

 

God of War: Ragnarok

 

Преди няколко месеца Santa Monica Studio пуснаха кратък трейлър, който не издава почти нищо за играта, а единствено казва, че тя ще се появи някъде през 2021 година. След като God of War се превърна в една от най-любимите игри през 2018 година, продължението идва, за да ни накара да се влюбим в историята и персонажите още повече. 

Както всички части от поредицата досега, така и тази ще бъда базирана на митология – тук тя ще бъде скандинавската. Събитията ще се развиват в древна Норвегия, като отново ще се срещнем с Кратос и неговия син Атрей. Това, което се очаква от продължението, е да се случат неща, които ще доведат до смъртта на скандинавските богове. Какво обаче ще става в играта, предстои да разберем в идващите месеци.

Лошата новина е, че играта ще бъда достъпна само за тези, които притежават PlayStation 5. 

 

Far Cry 6 

Far Cry e поредица, за която вероятно всички са чували. Far Cry 6 ще потопи играчите в нов свят. Събитията от играта се случват на карибския остров Яра, чийто владетел е Антон Кастило. Като диктатор на острова, той е готов да направи всичко, за да успее да възстанови нацията си. За да направи това, което иска, той дори би повел сина си Диего по пътя, осеян с кръв и мъка. Играещият влиза в ролята на Дани Рохас, който търси начин да спре Антон Кастило и неговия режим. Дали това ще се случи обаче зависи единствено от вас. 

Играта със сигурност изглежда обещаваща, а ако имате интерес, отделете няколко минути, за да се насладите на прекрасния трейлър.

 

Ghostwire: Tokyo

През октомври тази година очакваме да се докоснем до богатия свят на Ghostwire: Tokyo. За играта все още не се знае много, освен това, че играчът ще има шанса да се бори срещу духове, бродещи из Токио, с помощта на паранормални способности. Играта е вдъхновена от японското бойно изкуство карате, като това се забелязва и по движенията, които прави главния герой, за да изпълнява магиите си. Играта ще бъде достъпна за играещите на PS5 конзола, а докато я чакаме, остава да гледаме епичния трейлър