Шест емблематични кинохита, които се завръщат с пълна сила през 2020

icon
Sofialive.bg
Източник: Pixabay

Наскоро от филмовия портал Internet Movie Database обявиха кои са най-очакваните филми за следващата година, като списъкът е оглавен от „Birds Of Prey“ - част от DC комиксово-филмовата вселена, с участието на Марго Роби и Юън Макгрегър. Втората най-очаквана кинопродукция за 2020 година, според техния списък е „Соник: Филмът“, която ще ни направи съпричастни с приключенията на вдъхновения от популярната през 90-те серия видеоигри герой. В топ 10 влизат още „Черната вдовица“ със Скарлет Йохансон, игралната версия на „Мулан“, втората част на „Жената чудо“ с Гал Гадот и третия филм от поредицата „King's Man“.

Освен изброените обаче идната година ще донесе и нови серии и продължения на някои от най-емблематичните кинохитове, които Холивуд е произвеждал някога. Ето кои са те.

1. Топ Гън: Маверик / Top Gun: Maverick

Годината е 1986. Филмът „Топ Гън“ разбива всички представи на зрителите за екшън-жанра, с реално заснетите акробатики и иновативни ефекти. Освен това затвърждава популярността на Том Круз. 34 години по-късно актьорът се завръща с култовото си кожено яке в продължението на филма - едно от най-дългоочакваните продължения в историята на Холивуд и третият най-очакван за 2020 година филм според потребителите на IMDb.

Освен Том във филма се завръща и Вал Килмър, в ролята на „Айсмен“. Актьорският състав включва още Майлс Телър, Дженифър Конъли, Джон Хам, Ед Харис и други. Режисьор е Джоузеф Козински, а сюжетът на лентата ни отвежда повече от тридесет години след действието от първия филм, където Пийт „Маверик“ Мичъл вече е инструктор на тестови полети, който отбива всички предложения за повишение, които биха му попречили да прави това, което най-много желае – да лети.

Какво ще случи с него и отряда от нови американски пилоти, които е поел да обучава, ще разберем на 17 юли 2020 година, когато е премиерата на „Топ Гън: Маверик“.


2. Смъртта може да почака / No Time To Die

Заглавие за кой друг филм би могло да е по-подходящо от „No Time To Die“, ако не за филм от поредицата за Агент 007! А очакванията на зрителите разбира се са огромни. Продукцията е четвърта поред в списъка на IMDb за най-очаквани филми през идната година. Започвам с това, че тази серия е пета, но последна за Даниел Крейг като Джеймс Бонд. Продукцията бе отлагана на няколко пъти заради спорове около сценария, като в крайна сметка режисьорът Дани Бойл се отказа да работи по нея. Работата бе поета от Кари Фокунага.

Филмът е заснет в Лондон и Ямайка, както и в Норвегия и Италия. Πoдoбнo нa пpeдишнитe серии, в които участва Даниел - e пpoдължeниe нa иcтopиятa, в ĸoятo Бoнд вce oщe e жeнeн зa пcиxиaтъpĸaтa д-p Maдлeн Cyoн и прекарва дните си на пенсионер, в Ямaйĸa. Както предполагате, ще му се наложи да забрави за блажената си почивка, за да поеме нелеката мисия по спасяване на отвлечен учен.

Носителят на „Оскар” Рами Малек е злодеят във филма, а Ралф Файнс влиза в ролята на М, поемайки щафетата от Джуди Денч. В останалите роли ще видим Лашана Линч, Леа Сейду, която гледахме и в „Спектър“ и Наоми Харис, която пък участваше в „Скайфол“ и „Спектър“.

Премиерата на „Смъртта може да почака“ у нас е на 10 април 2020 година.

3. Бързи и яростни 9 / Fast & Furious 9

Само година след като любителите на високоскоростната поредица имаха възможност да видят приключенията на Хоубс и Шоу, идва и деветата част на „Бързи и яростни“. Снимките на продукцията приключиха през ноември, като всичко около сюжета ѝ се пази в тайна. Нямаме нито тийзър, нито тейлър. Официалният такъв ще бъде представен на 31 януари на специално организиран концерт в Маями, на който ще забият Cardi B, Wiz Khalifa и Charlie Puth.

Ясни обаче са главните действащи лица. Освен Вин Дизел, Мишел Родригес, Лудакрис, Тайрис Гибсън и Натали Емануел, отново ще видим Джордана Брустър в ролята на Миа Торето, както и Шарлиз Терон и Хелън Мирън. В тази серия няма да видим обаче героите на Дуейн Джонсън и Джейсън Стейтъм. От Instagram-а на Вин Дизел пък разбрахме, че рап-изпълнителката Cardi B, има малка роля във филма.

„Бързи и яростни 9“ е десети в класацията на IMDb за най-очакваните през 2020 филми. Премиерата му е насрочена за 22 май 2020 година.

4. Дюн / Dune

„Дюн“ е научнофантастичен роман на Франк Хърбърт от 1965 година, който бе адаптиран на кинолента през далечната 1984 година от Дейвид Линч. Новата адаптация, чиято премиера е насрочена за края на следващата година, ще бъде режисирана от Дени Вилньов, а кастът за нея включва популярни имена като Оскар Айзък, Ребека Фъргюсън, Хавиер Бардем, Стелан Скарсгорд и Джейсън Момоа.

5. Лоши момчета завинаги / Bad Boys For Life

Уил Смит и Мартин Лорънс отново ще бъдат лоши момчета. Новият филм е продължение на предходните два: „Bad Boys“ от ‘95 и „Bad Boys II“ от 2003, и ни пренася във време, когато героят на Лорънс вече е на длъжност инспектор, а героят на Смит изживява криза на средната възраст. Остава да разберем какви ще ги забъркат отново двамата. Това е филмът от настощия списък, който ще гледаме най-скоро – още през януари (17-и) 2020 година.

6. Ghostbusters: Afterlife

През лятото на следващата година отново ще гоним духове с любимите ни ловци на духове Бил Мъри, Дан Акройд и Сигорни Уивър. „Ghostbusters: Afterlife“ е продължение на предходните два филма и няма общо с дамския вариант на ловците, който излезе през 2016-а. Лентата е режисирана от Джейсън Райтман - син на Айвън Райтман, режисьор на първите два филма. Действието се развива в наши дни, където млада самотна майка и двете ѝ деца пристигат в малко градче. Там те откриват връзката между ловците на духове и тайните, които техният дядо им е оставил.

Премиерата за България е 10 юли 2020 година.