Фентъзи сериали за празниците

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock/Guliver

Част от коледната идилия несъмнено е филмовият маратон.

И колкото и да е сантиментално и симпатично да гледаме за три хиляден път и трите части на "Сам вкъщи", в един момент осъзнаваме, че дори на Коледа имаме нужда от излезем от зоната си на конфорт и да разнообразим филмовите заглавия, които ще заемат голяма част от времето ни.

На този светъл празник се радваме на достатъчно коледни декорации, традиционни и нетрадиционни ястия, тематична песни и в повечето случаи зимни пейзажи...

и тяхното дублиране във екранната реалност понякога би могло да бъде доста отегчително.

Ето защо, решихме да подберем за вас 5 фентъзи сериала, с които да избягате от коледните клишета по елегантен и красив начин.

1. Chilling adventures of sabrina

Спомняте ли си популярния сериал от 90-те "Сабрина младата вещица"? Историята за тийнейджърка, която разбира съвсем неочаквано,че притежава магически способности и попада в куп смешни, странни и откачени ситуации получавайки наставления от не по-малко странните си лели и говорещ черен котарак? Chilling adventures of sabrina е един успешен римейк на тази сага, като основните прилики са няколко: комедийният привкус е по-слабо изразен, жизнерадостната обстановка е отстъпила място на мрачните декори и вещерството е представено по един по-дълбок (смразяващ) начин.


Сюжетът също е малко по-различен от забавната сага, която помним.

Като всяка една вещица, и Сабрина трябва да се подготви подобаващо за своето тъмно кръщение с наближаването на 16-тия й рожден ден. Чрез него, тя ще се присъедини успешно към една мрачна общност, наподобяваща вещерска "църква". И именно тук се заражда нейната дилема- да продължи да живее в обикновения, човешки свят, където я задържат прекалено много неща (и хора), или да следва предначертания й от древните традиции път.

Интересното тук е, че всъщност сериалът не е вдъхновен от фентъзи комедията от детството ни, а се основава на комикс.

2.Lucifer

Още едно фентъзи произведение, което се е появила на бял свят под формата на комикс.

Историята разказва за отегчения Луцифер (Дявола), който решава да напусне удобния , "подреден" и скучен Ад и да дойде на Земята, където следван от вярната си приятелка (демон) - Мейз се отдава на безброй човешки забавления...докато пред луксозния му, скъп клуб не убиват известна певица. Безкрайния купон приключва и пътят на Луцифер се пресича с рационалната детективка Клоуи Декър, която отрича съществуването на свръхестественото.

И макар, че подобен главен герой и сюжет на пръв поглед са доста несъвместими с коледната атмосфера, сериалът е отличен избор за всички, които не се причисляват към консервативно празнуващите.

3. Hotel del luna

Ако сте почитатели на азиатските сериали или сте любопитни да разберете що е то корейско фентъзи, Hotel del Luna е отличен избор.

Сюжетът е нестандартен и майсторски пресъздава една мистериозна, драматична и вълшебна история.

Hotel del Luna е най-необичайното място в Сеул и не може да бъде видяно в истинския си облик през деня.

Това е единствения хотел , чиито гости са духове и отсядат там за да релаксират преди да отиват в отвъдното.

Собственичката му е мистериозната Чанг Ман Ул. Тя управлява хотела повече от 1000 години без да остарее нито ден и крие болезнена тайна, която е на път на бъде разкрита, когато в хотела постъпва на работа мениджъра Гу-Чанг Сонг.