Влюбени сме не само на 14 февруари

icon
Sofialive.bg

Празникът на влюбените чука на вратата, а ти не искаш да му отвориш. Разбираемо, не всеки е фен на сладникавите подаръци, специалните вечери, валентинките и цялото това натрапчиво любовно настроение (точно на определена дата, защото... и ние не знаем защо). Било то, че не си във връзка или с половинката ти не се кефите на празници, чествани сякаш само, за да се охарчиш излишно по повод, за който ти е през ушите, факт е, че ти не харесваш този ден и не искаш да го прекараш по “традиционен“ начин. Е ние имаме няколко предложения за алтернативни варианти.

valentine1 image

Най-лесният начин да не влизаш в ролята на хейтър цял ден и да се дразниш на влюбените двойки, е да си представиш, че е най-нормален ден - отиди на работа с усмивка и се абстрахирай от нещата, които те дразнят. А по някое време иди и на кафе с приятел/ приятелка/ приятели. В края на деня вечеряй със семейството си, остани си вкъщи с книга или добър филм - онзи, който се каниш да гледаш от месец-два и все не намираш време. Ако не ти се седи сам - отиди на кино с приятели - ако знаеш колко нови (че и стари) филми те чакат на големите екрани, ще се изненадаш.

valentine2 image

Вземи си почивен ден и отиди с компанията на хижа. Една от привилегиите на София е, че е залепена за прекрасна планина, с богат каталог от хижи. Наслади се на чист въздух, вкусна вечеря и чаша-две (три) червено вино в най-добрата компания - тази на истински приятели, пък може да откриеш, че не само на теб ти е втръснал празникът.

valentine3 image

И най-доброто ни предложение, а именно универсалният лек срещу негативно настроение е какво? Музика. Oтиди на бар, клуб или концерт, не е като да нямаш избор - столицата ни ври и кипи от събития. В този случай разбира се няма пълно измъкване от деня на влюбените с всичките му украси, тематични ивенти и хора с букети и бонбони по улиците. Ето едно събитие, което не е с баналните сърца по постера си и преглада алтернативна романтика под формата на красива музика.


valentine4 image

Ако пък обичаш настолни игри - събери приятелите си у вас или в някой от малкото барове в София, които предлагат настолни игри и си направете една “романтична“ битка. А можеш и да го караш съвсем на контра и да отидеш на някое анти Свети Валентин парти, или да организираш свое. Най-важното е - не унивай, някой някъде те обича.

 

Текст Аби Белчева / Фотография Joanna Kitchener, MixieSublime, flowerchild, lydiafairy

И как да ги разпознаем