Ще пуснеш ли в дома си непознат?

icon
Sofialive.bg

В рубриката „Без да мигаш в петък!“ заедно с NO BLINK този път обръщаме поглед към една важна, чувствителна, даже екзистенциална тема... Какво означава, съвсем буквално, да живееш втори живот?  Един възможен отговор ти дава къcият филм „Посещението“.               

Защо си струва да гледаш Посещението?                 
коментарът на NO BLINK     
1_12.03.18_pm_1024_01
"На първо място – имай предвид, че „Посещението“ е филм за някоя тиха вечер. От онези, в които ти се ще да помислиш за нещо повече, нещо отвъд, нещо по-голямо от обичайните битовизми,  с които – да си признаем – са затрупани по дефолт дните ни. Точно в една такава сива вечер, на вратата на Йордан неочаквано чука някой. Една непозната жена е дошла, за да му напомни нещо, което Йордан сякаш предпочита да забрави – че има много конкретна причина той да е все още жив.                 

„Посещението“ е история за едно сърце, което намира нов дом, и една майка, която намира... нещо като утеха, или почти. Всъщност и майката (Албена Георгиева), и Йордан (Михаил Стоянов) са толкова честни пред камерата, че със сигурност ще грабнат вниманието ти, а камерата от своя страна пък е толкова тиха, прецизна и внимателна, че някак на пръсти ще те понесе към дълбокото... Защото „Поcещението“ проcто е филм за дълбините, които вcеки от нас пази в cебе cи. Точка. "      

ЗА ФИЛМА         
Линк към филма.                   

ПОСЕЩЕНИЕТО

Йордан е подложен на постоянен тормоз от страна на Мария - търси го по телефона и настоява да се срещнат, но Йордан твърдо отказва. Двамата не се познават лично. Една вечер Мария неочаквано го посещава в дома му.

Година: 2017   
Жанр: 
Драма   
Продължителност:
 10 мин.       
Режисьор:
 Мартин Негрев        
С участието на:
 Албена Георгиева, Михаил Стоянов   
Продуцент:
Теодора Стоянова

2_12.03.18_pm_1024_01

ЗА РЕЖИСЬОРА                 
                 
Мартин Негрев
е едно ново име на кино хоризонта, което си заслужава да запомниш  - „Поcещението“ е режисьорският му дебют, който се появява благодарение на майсторския клас на проф. Георги Дюлгеров в Нов български университет. Със същия екип Марто вече се вихри на терен в заснемането на още няколко заглавия, а освен по тях, в момента работи и по сценария за собствения си дипломен филм. За него заcега знаем само, че е вдъхновен от действителни събития, защото, както професор Дюлгеров често повтаря на студентите си, “животът е най-добрият драматург“.   

След дипломирането си Марто обещава да се задържи на режисьорския стол, а ние обащаваме да следим отблизо с какво ново ще почука на вратата на кино салоните.    


             
Автор: Велианна Кашева

В тоя ред на мисли прочети що е то да си студент в София.