3 италиански ленти за неделно настроение

icon
Sofialive.bg

Отново е неделя и някак си ни се ще да си починем подобаващо, защото утре все пак е понеделник и започва поредната нова седмица. За да се погрижим за настроението ти в днешния последен почивен ден сме ти подготвили три италиански филма, които да те заредят с позитивни емоции. А сега нека да ги видим.

Добре дошли на Юг
Benvenuti al sud

Служител от Милано (Северна Италия ), работещ в Пощенските служби, е преместен в друг офис - в малко градче в южната част на страната. След много комични ситуации, той се вклюбва в градчето и в хората в него. Филмът дава нов и достоверен поглед върху разликите между хората в италианските Север и Юг. А забавлението е повече от гарантирано.

Мафията убива само през лятото
La mafia uccide solo d'estate

Артуро има същите проблеми, с които се сблъсква всеки мъж на неговите години – влюбва се нещастно, има проблеми с намирането на работа и достатъчно пари, за да живее нормално. На фона на кървавата война, която мафията води по улиците на родния му град Палермо, позицията и идеалите, които младежът изповядва, стават още по-трудни и дори опасни за отстояване. Нещата в живота на Артуро се променят със светкавична скорост, единственото, което остава непроменено, е любовта му към неговата съученичка Флора. А не беше ли казал някой, че любовта ще спаси света?

Страхотни приятелки
Amiche da morire

Джилда, Крочета и Оливия са жени, които живеят в село на остров в сицилианския архипелаг. Трите жени водят много различен начин на живот и са си взаимно антипатични. Джилда, идваща от континента е проститутка. Крочета има репутация, че носи нещастие, която прогонва всички ухажори, а Оливия е щастливо омъжена за рибаря Роко. Оливия има съмнения относно верността на съпруга си и това я кара да потърси съвет от Джилда. За да се изясни ситуацията, двете жени решават да проверят в пещерата на Роко, в която държи лодката си, съмнявайки се, че там се среща с любовницата си. А какво ли ще открият там...?

 


А тук можеш да прочетеш един текст за Криси тъпата от "Б" клас

Гарантираме ти смях до сълзи