Кой е януари?

icon
Sofialive.bg

Първият месец от годината, изпълнен с обещания, възможности и опити да се настроим на работна вълна след празниците и почивката. За новата година януари е нещо като аларма. Първата му половина е тази част от сутринта ни , в която се чудим има ли смисъл да ставаме, но все пак го правим, а през втората вече сме в ритъм със задачите и даже не ни се струва неестествено. Отново сме будни.

Някои казват , че е безличен, някои, че е твърде студен. Не е безлично никое начало, а относно студът- аз лично видях с какво обещание в лъчите грееше слънцето на първи тази година.

За студентите януари е началото на сесията, дните, които се сливат и с нощта, и е един с друг, защото кой да се сети, че не е толкова лоша идеята да учиш през семестъра, за да не се натрупа…

Първият месец на година е подходящ за тези, които обичат да си пазаруват. След коледната еуфория всичко е в намаление, а зимните дрехи съвсем не са излишни.

Януари е изпълнен с разкази кой как е прекарал Коледа и новогодишната нощ. Всеки има по нещо ново- спомен, любов, подарък, цел и всички са все още въодушевени от това. Всеки търси и време за равносметка, за да сравни сегашното си аз с това от началото на миналата година и да разбере в каква посока се движи.

Коледната украса е вече свалена, но не обръщаме толкова внимание, защото сме по- свикнали на обичайното и безцветното, така че всичко си е по старому. Най- много да е останало по нещо- било то елха или храна, по домовете, но скоро Коледа ще се върне, ще събере забравеното и ще се върне чак след 11 месеца. Януари е обратният билет на Дядо Коледа.

Той е средата на зимата. Не началото с очакване за празник, не краят, който вече е последният и дъх, по- скоро пролетен, а точно по средата. Когато нищо не е окончателно, когато ти е дадена възможност да си потърсиш баланса наново, така че пролетта да са разцъфнали не само цветовете, а и хората…


 

А тук сме ти събрали 9 незабравими цитата от най-култовите сериали

Вечер на българските марки и дизайнери