Кой е септември?

icon
Sofialive.bg

Ето го и него! Месецът, нечакан от повечето ученици и жадно очакван от тези, чиято последна почивка за сезона предстои. Септември! С дъх на връхлитаща есен и топли моменти, с остатъчно лято и последни истински лъчи. Неподправен и съдържащ в себе си гамите на два сезона- непостоянен, пълен с изненади.

Със своята преходност напомня на март… Но е по- готин, мен ако питате.

Септември се е примирил със съдбата си и се радва, че на него се пада честта да напълни отново софийските улици- я с деца, завръщащи се от гости при баба, я с пораснали, връщащи се към делничните задачи след бързо изтекла почивка. Но той знае, че макар по случая да му отправят злобни коментари, всеки се радва да е отново у дома и макар подсъзнателно, го обичат!

През септември плажовете на родното Черноморие са по- празни, а тези зад границите ни, се пълнят. Всеки иска да си задели от топлината.

Този месец си имаме и почивни дни, защото на въпросните дати сме били суперсмели след Освобождението!

За любителите на модата пък септември има още един облик, а именно лансирането на есенно- зимните колекции във всички магазини. И ако това не е повод да се вдъхновим за есента, кое ще е…

На всички ще ни липсва лятото, но нека благодарим на септември, че ни дава пълната възможност плавно да му кажем довиждане, без да ни го взима рязко. Колкото и всички да са влюбени в приключенския дух на отминаващия сезон, едва ли някой ще отрече, че в душата му пламва особено огънче, когато забележи първите багри на предстоящата есен!

Радвайте се на всеки месец, откривайте специалното в него, защото месеците се нижат и дните текат неусетно , но накрая са образували живота ни и е някак по- хубаво, ако сме им се радвали , били сме ведри и благодарни за всеки миг!

И в крайна сметка въпреки небезизвестни музикални твърдения, че „(добър вечер,) СЕПТЕМВРИ Е НОЕМВРИ”, той не е и ще ни е слънчево навън още немалко!