Мъжете фризьори!

icon
Sofialive.bg

Съвсем случайно, обикаляйки из центъра на София, попаднах на фризьорски салон, в който работят само мъже. Влязох и видях опашка от жени, които чакат да бъдат подстригани, боядисани или просто освежени. Жени, които са избрали да се доверят на мъже за външния си вид. Тогава се замислих…влизат ли мъжете, в смятаните до преди време за изцяло женски професии.

Оказва се, че мъжете фризьори въобще не са мит. Кратък разговор със студио, което организира курсове за фризьорство потвърждава това. Около 40% от всички курсисти са мъже. Повечето от тях дори вече имали салони, просто чакали да получат сертификата, за да ги отворят. Някои дори наемат още работници, за да развиват бизнеса си.

Според хора от самото студио за курсове, мъжете били много по-старателни ученици. Те запомняли всеки детайл в работата, водели по-лесна комуникация с жените клиентки и се сприятелявали по-лесно.

Това им помагало изключително много в работата, а клиентите оставали много доволни.

Проучване в Англия пък преди години показа, че 74% от анкетираните клиентки на фризьорски салони казват, че биха се доверили повече на мъж, ако искат тотална промяна във визията, отколкото на жена. 55% от тях обаче избират жени, ако искат просто да намалят дължината на косата си, или да я боядисат.

Явно ако искаме нещо сигурно, избираме жените, а за пълна промяна - мъжете.

Изключително актуални напоследък са и бръснарниците.

След като в началото на новия век, модата им мина, сега отново навлизат на пазара. Много мъже от Турция отвориха в България свои barbers shop, където подстригват, оформят бради и правят други процедури.

Съвсем случайно пък, докато пишех тази статия, попаднах и на друга интересна история.

Мъж от България, отворил собствен козметичен салон. Господинът дори наел жена си за мениджър на обекта, докато той прави кола маска, или скубе вежди. Салонът бързо се превърнал в хит и много жени избирали да се доверят на него, при оформянето на всяка една част от красивото си тяло и лице.

И ако в България все още се чудим и маем на мъжете с ножица, на запад не е така. Във Франция, в салона на Дейвид Мает  Salon de Coiffeur подстригването струва 200евро. И само ако те вземат, защото се чака повече от 3 седмици. А ако не сте чували за фризьора на Анджелина Джоли, Тед Гибсън, значи не сте могли да си го позволите. Една обикновена прическа с преса и сешоар при него струва минимум 950 долара, и то ако имаш някой познат, който да ти уреди час. Ако все пак минавате през Ню Йорк, посетете салона му на 5-то Авеню. Преживяването си заслужава!

A тук можеш да видиш какво е да си под наем с домашен любимец