Най-досадните типажи във Фейсбук

icon
Sofialive.bg

Фейсбук отдавна се е превърнал в част от ежедневието на почти всеки като вече дори бабите от малките населени места безпроблемно са си направили профил там и с умиление разглеждат снимки на внуците си. Някои го използват единствено за развлечение и убиване на време, други пък успешно му намират приложение в служебните си дела, трети го посещават колкото да не останат по-назад... но има няколко типажи в това пространство, на които наистина трябва да им се спре интернета поне за малко.

Виж кои са най-досадните типажи във Фейсбук и се опитайте да ги игнорирате възможно най-бързо.

Търсещият случайни запознанства
Поне веднъж на всеки се е случвало да се сблъска с такъв Фейсбук досадник. Най-често, той е напълно непознат и нямате никакви общи приятели, намерил те е съвсем случайно и иска да се запознаете. Има намерение да си общувате дългосрочно и сякаш притежава цялото време на света. Обикновено, ако по невнимание, приемете поканата му за съобщеие, веднага ви залива с въпроси от рода на "Как си?" "От къде си?" и "Искаш ли да се запознаем"? Колкото и да му се обяснява, че Фейсбук не е сайт за запознанства и глупави диалози, той не се отказва от това начинание. Още по-неприятното е, когато човека дори не е този, за който се представя и мотивите му съвсем не са толкова честни и приятелски.

Фалшивите профили/троловете
Няма нищо по-изнервящо от хейтърските съобщения и коментари на троловете във Фейсбук. Тяхната цел е единствено да дразнят и провокират, да създават интриги и напрежение. За тази дейност, използват очевидно фалшиви профили с някоя нереалистична снимка и им се плаща солидно. В някои случаи дори да бъдат докладвани пак се връщат за нова порция хейт и тормоз. Тук ситуацията е ясна и няма смисъл да влизаш в битка с тях, защото винаги ще си губещия, а те ще спечелят поредния си хонорар на твой гръб. Формулата при тях е само една-игнор и блок.

Живеещите в мрежата
Тези хора могат да прекарват по 24 часа в социалните мрежи и най-любимата от всички им е Фейсбук. Техния живот е постоянно документиран. Публикуват снимки от пътувания, разходки, ресторанти, снимат какво са сготвили за вечеря или обясняват подробно какво правят в момента, за какво мислят, какво планират и прочие.

Ако по някаква случайност нямат достъп до интернет за няколко часа, чувстват самота и душевна празнина, които трансформират в статуси изпълнени с оплакване. Обичат да се тагват от всяко едно място дори това да е собствената им баня и не могат и ден без да си направят някое кратко видео, в което обясняват смисълана живота или просто поздравяват всичките си "фенове", на които отдавна им е дошло до гуша от тях.

Спамерите
Тяхната мисия е да спамят във всички възможни групи, фен страници и чужди публикации. Не ги е страх от репортване или блокиране, защото понякога имат по един, два служебни профила. За тях най-важното нещо е да заливат всичко и всеки с рекламни линкове, линкове към статии или собствени коментари с километрична дължина. Често спамът се пренася и на лично съобщение. Хобито им може да бъде истински кошмар за останалите, но те така и не осъзнават вредата от действията си.


Понякога дори, в пристъп на депресия или лошо настроение са способни на изпишат ред абсурдни глупости на кой ли не, за които после дори нямат доблест да се извинят.

Конспиративния тип
Този странник е цар на конспирациите и секретните схеми що се отнася до Фейсбук. В повечето случаи обаче, всички те са плод на въображението му. Винаги намира някакви скрити послания в определен пост, снимка или коментар и вярва, че сме под постоянно наблюдение от извънземни или добре познаните илюминати. Убеден е, че всичко около него е една огромна конспирация и постоянно е нащрек. Такъв човек рядко споделя свои лични данни, снимки и статуси, защото се страхува, че някой от "другите" го следи и може да разбере къде живее. Често членува в групи свързани с паранормални явления и споделя там многобройните си теории, за това, че не сме сами на Земята. Конспиративния тип може да бъде и доста суеверен и едно от обясненията за липса на снимки и дата на раждане в профила му да е, че се страхува някой да не му направи магия или да не го прокълне.

Лъжецът
Може да бъде разпознат доста лесно - никога не публикува снимки, статуси и информация, които отговарят на действителността. Профила му не е фалшив, но е доста подвеждащ и лъжлив. В него бихте могли да видите какви ли не абсурди - некадърно направени колажи на които е в компанията на холивудски звезди, отбелязвания от екзотични дестинации (без значение, че всичките му познати са наясно, че в момента е родния си град), "актуални" снимки на които е злоупотребено с фотошоп и още куп други.

За да изглежда по-"престижен", лъжецът често посочва, че е завършил Оксфорд или Харвард и живее в Лос Анджелис, Париж или Виена. А всеки добре знае, че така и не е стигнал до университет и никога не е пътувал извън страната. Но най-лошото е, че изграждайки своя измислен виртуален профил, започва да пренася лъжите си и в реалността.

 

Виж кои са най-странните професии на света.