Най-странните професии на света

icon
Sofialive.bg

В България ги няма, защото тук трябва буквално да си трошим краката от работа, за да не умрем от глад, но по света съществуват доста странни и дори фрапантни професии, които ти показваме сега:

Премествач на айсберги
Ако винаги плачеш на Титаник и ти се ще да можеше да бъдеш там и да предотвратиш ужасната трагедия от сблъсъка на лайнера с айсберг, то тази професия определено е за теб. Тя всъщност наистина е създадена след трагедията с известния кораб, с цел да може да да се предотвратяват подобни злополуки за вбъдеще. Айсбергите се преместват с помощта на сателити, радари и самолети, а целият процес може да отнеме до 72 часа.

Професионално спане
Това определено е професия мечта и е за предпочитане пред това да ставаш всеки ден рано за работа, при положение, че можеш да спиш и да изкарваш пари за това. В зависимост от това с каква цел спиш, заплащането е различно, а най-често или тестваш характеристиките на матрака и след това трябва да споделиш впечатленията си, или проучват качеството ти на сън чрез следене на пулса ти и мозъчната ти дейност. Но ако не те притеснява, че ще си обект на изследване, докато си в страната на сънищата и освен това ще ти платят щом се събудиш – значи всичко е под контрол.

Семейство под наем
Не само недвижимите имоти се дават под наем, а и семейства към тях, защото част от изискванията на повечето хора, които търсят да наемат някакво жилище е преди това там да е живял някой. Ако на теб и семейството ти ви е писнало от квартала ви и търсите разнообразие, преспокойно можете да се заселите в нов имот, но условието е да напуснете веднага щом се намерят истински наематели. С тази професия е гарантирано, че жилището, което обитаваш няма да ти омръзне, но със сигурност може да започне да ти липсва, когато се наложи да си тръгнеш оттам.

Организатор на багаж

Ако си добър в това да побираш прекалено много багаж в куфар, в който друг човек не би могъл да вмести и 3 блузи, значи тази професия определено е за теб. Представи си само – да ти плащат за това, че можеш да си представяш предметите подредени в пространството така, че дори да остава излишно място.

Бутач на хора в метрото
Ако си мислиш, че в нашето метро е претъпкано в час-пик, то тогава определено не си бил в Китай, където действително има професия на бутане на хора в мутрисите. Напливът от пътуващи с подземния транспорт там е толкова голям, че ако няма кой да избутва пътниците към вратите е почти невъзможно те да се затворят. Така че ако си агресивен тип и си падаш по това да буташ хора, можеш да го правиш в китайското метро и дори да ти плащат за тези твои наклонности без да те съдят или арестуват.

Професионален оплаквач за погребения
Погребенията са доста странни събития, на които понякога идват и хора, които съвсем бегло са познавали покойника и е повече от очевидно, че не скърбят кой знае колко. Ако обаче си падаш по-чувствителен тип и те разстройва болката на другите, тогава можеш да станеш професионален оплаквач на погребения. Единствените условия са да си облечен в черно, да плачеш и подсмърчаш и да не се травмираш от обстановката около себе си. Ако отговаряш на тях, то тази професия е перфектна за теб, а и заплащането хич не е лошо.

 

Ако пък си падаш по-скоро по стандартните професии, тук можеш да прочетеш как да си намериш работа в София

Сандвичи от цял свят