Най-тъпите рекорди на Гинес

icon
Sofialive.bg

Не веднъж в световната хуманоидна история сме ставали свидетели на безграничната, безкрайна, вечна и постоянна човешка тъпотия и глупост. Тя се е разпръснала буквално по целия свят, за да е сигурна, че няма да забравим за нея. И определено е постигнала целта си, не смятате ли?

Има едни такива „гении”, които са решили, че цялата съществена простотия трябва да бъде събрана на едно място, за да можем колективно и селектирано да й се наслаждаваме, като под „наслаждаване” имаме предвид чистата форма на подигравка - ами така де, ‘щото нали ние пък сме „най-убавите”.

Знаете ги онези сборници или сбирщини, което ви кефи повече, в които можете да станете свидетели на куп глупости и нямащи много връзка с реалността неща, които ни дават възможността да се изумяваме всеки път на всеобхватната психика, че и физика, на човешкия потенциал. Сетихте ли се вече за какво говорим?

Става дума за, до болка познатите ви/ни, Рекорди на Гинес, които, след като пораснахме, придобиха съвсем различен нюанс на смисленост и логичност.

Още от 1955 година Guinness World Records не странят на странните неща. Повече от шест десетилетия човеците търсят всякакви творчески и каквито щете още маниери, за да бъдат „НАЙ-много” в нещо. От най-голям брой сламки, набутани в устата на някого до най-много, разполовени с електрическа резачка за дърво ябълки, отново поставени в нечия уста. Просто нямат край такива абсурдни истории и „постижения”, които хората са създали и счупили през годините.

Опитайте се да си представите за какво ви говорим – на година Световните рекорди на Гинес получават около 50 000 (да, ХИЛЯДИ!) заявления, от които само 6 (пак ХИЛЯДИ) са одобрените. Това е много нещо, нали се сещате?! Да обхванем целия набор от рекорди си е практически невъзможно, но да подберем няколко най-странни и тъпи постижения е по възможностите ни.

Ето ги и тях, но ви предупреждаваме, че има още много!


Най-много сламки, натъпкани в устата (БЕЗ РЪЦЕ)
400! В устата на Саймън Елмор, който ги задържа в продължение на 10 секунди по време на Mark ‘n’ Simon Show в Германия на 6 август 2009 г. Този вероятно вече няма за какво друго да мечтае!

Най-много хора на виртуално погребение (Моля?!)
През октомври 2005 г., запален компютърен геймър, известен само като Snowly, се отдава на тридневен непрекъснат маратон на MMORPG (масова мултиплеър онлайн ролева игра)  World of Warcraft и умира от умора. Над 100 геймъри посещават виртуална катедрала, намираща се вътре в самата игра, където се провежда погребалната литургия.  Да не сте посмели повече да кажете, че от игра никой не е умрял! Е, умрял е!

Най-бързият състезател на маратон, облечен като зеленчук
В  продължение на 2 часа 59 минути и 33 секунди пред очите ни тичат аспержи, бамя, лук, домат, чушка и зелка (примерно). Финалната права, като победител обаче, пресича морковът Едуард Лъмли във Virgin London Marathon във Великобритания на 22 април 2012-та.

Най-големият балон от дъвка
Чад Фел издухва bubblegum мехурче с диаметър 50,8 см без да използва ръцете си в Алабама, САЩ на 24 април 2004 г. Представете си какво дъвкане е паднало. А за чистенето след като се с пукал балонът, дори не ни се мисли.

Най-голямо събиране на хора, облечени като пингвини
Не стига флората, ами сега и фауната се бори за приз! 624 откачалки  в черно-бели одежди се събрали заедно на 12 ноември 2015 г в Лондон в деня на Рекордите на Гинес.

Най-отдалечената очна ябълка
Хич не се чудете за какво става въпрос. В(е)рно си говорим за човешки очни ябълки.
Ким Гудман може да накара очните си ябълки да изпъкнат до 12 мм извън очните си гнезда. Очите й са измерени в Истанбул, Турция, на 2 ноември 2007 г. Измерването на тази изпъкналост всъщност е точна наука, и то трябва да се направи от оптометрист, използвайки устройство, известно като проптометър; средно три измервания дават крайния резултат.

Чакайте да видите следващата абсолютна тъпня >>>>>
Най-много чорапи, обути на един крак за една минута

Ай стига, бе! На кого изобщо би му хрумнало подобно нещо?! Ми... на Павол Дърдик от Словакия, когато през 2015 успява да нахлузи цели 48 чорапа на единия си крак за светкавичните 60 секунди.

Най-много ябълки, смачкани с бицепс
Дамммм... Женка го е постигнала този рекорд. Линдзи Линбърг успява да смачка цели осем сочни плода само с единия от бицепсите си. Уаууу! Колко е изобретателна, а?! След спечелването на това завидно постижение, девойката дори напуска дневната си работа и сега мачка разни нещица насам натам като забавен артист. Дали пък няма скоро да пусне и своя собствена линия ябълков сайдер?

А ето и нещо за мадамите, луди фенки на обувките – иначе казано – нещо, на което всички мацки ще се изкефят.

Най-голямата обувка на висок ток
Ясно ви е, че за носене не става, но пък е леко абсурдно. Кенет Коул и Джил Мартин от Ню Йорк създават обувка с дължина 198 см и височина 185.

Най-много ябълки, държащи се с уста и режещи се с електрически трион за една минута
И тук, като онази мацка с бицепсите, бройката не надхвърля 8, ама каква смелост трябва да имаш, че да захапеш ябълката и да доближиш толкова много до физиономията си оня инструмент, фундамент на ужаса от „Тексаско клане”?! През 2013-та Джони Странж от Великобритания (пак от там.. ей, тези хора вече сериозно започнаха да ни навеждат на страховити мисли относно психиката им, а и тази кралица, дето стана на 93... ми не е много нормално, при целия този стрес, на който е подложена през цялото си управление) регистрира цели осем разцепени греховни плода за една минута. Герой, бе, герой!

Ето този рекорд, според нас, трябва да е бил първият, защото след него нещо централно се е разместило в мозъка на хуманоида.

Най-много хора, удрящи си главата в един и същи момент
320 акълии в Австралия решили да си чукнат главиците под звуците на „It’s a Long Way to the Top” на AC/DC. Е, трябва да им се признае изборът на песен – класически рок. Със сигурност нямаше да е толкова cool, ако бях решили да го направят на Джъстин Бийбър или Бритни Спиърс.

Бонус факт: Самите рекорди са световен рекорд. Световните рекорди на Гинес са най-продаваната книга с авторски права за всички времена.

Казахме ви, че е невъзможно да съберем всичките абсурди на едно място, но доста трудно се оказа изобщо да направим някаква селекция, защото те са ужасно много.

Тези са 11, които на нас ни се сториха доста weird. По-нататък може да подготвим още някоя и друга класацийка с тъпотии, защото те винаги ще бъдат интересни на обществото – както сексът и кървищата (респективно - драмата).

 

Автор: Марина Делева