От какви мъже да се пазим при онлайн запознанства

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock/Guliver

Не е тайна, че в ерата на технологиите, много от връзките започват именно с онлайн запознанства и дори хора от различни държави могат с времето да си допаднат толкова, че постепенно връзката им от разстояние да се превърне в съвместно и щастливо съжителство.

Онлайн общуването обаче, крие и куп рискове и дава шанс на много представители на противоположния пол да си изградят един измислен образ, в който понякога самите те да повярват.

Но както знаем, накрая винаги каляската се превръща в тиква, а жабокът не намира красива принцеса, която да развали проклятието му за да бъде отново мечтания принц на бял кон.

Колкото и нелепо да взучи на пръв поглед, житейския опит, възрастта, интелекта, социалния статус, зодията и дори датата на раждане не ви дават гаранция,, че точно вас никой никога не може да изиграе.

И за да не се стига до там, че доброволно да строите въздушни кули и пясъчни замъци, вижте от какви мъжа трябва да се пазите в мрежата.

Обсебеният романтик

Още в началото на вашата комуникацията ви, той ще ви засипе с красиви комплименти, ще ви изпраща красиви електронни картични с послания, ще ви цитира Шекспир и дори може да ви сравни с някое произведение на изкуството. Романтично и красиво, нали? Но тук идва и "малката" подробност-все още дори не ви познава лично, а натрапчиво се опитва да ви покаже, че има романтичен интерес към вас.


Ако тръгне да ви обяснява, че е лудо влюбен след седмица чат и започне да ви пише цели фермани възхвалявайки колко сте прекрасна и уникална, вариантите са два- или целта му е просто да си легнете с него или е тотално обсебен романтик, който наскоро е бил зарязан, дълго е нямал приятелка или е обикновена откачалка.

Ето защо, ако попаднете на такъв типаж не бързайте да се чувствате като героиня от любовна история, а по-добре се върнете обратно в реалността...колкото и скучна да ви се струва на моменти.

Мистериозният

За него е характерно да е потаен, да отговаря с недомлъвки и да изчезва за неопределено време. В началото може да изглежда много заинтересован или просто приятелски настроен към вас и да направи така, че да свикнете по някакъв начин с присъствието му. След като мине този период, става офлайн и съвсем неочаквано се появява смед дълго отсъствие държейки се сякаш нищо не е станало.

Той е от хората, които ще отменят срещата ви в последния момент, няма да отговарят директно и искрено на въпросите ви и винаги ще ви държат в неведение.

"Мистериозният" често се оказва най-обикновен лъжец, който просто се опитва да намери баланс между ролите си в реалния и виртуалния свят. А мистиката в буквалния смисъл на думата определено няма нищо общо с лъжата.

Класическият простак

Подобен типаж може да бъде разпознат почти веднага- харесва ви всички снимки, пише изтъркани комплименти, неграмотни цитати на шльокавица или директни заявки какво и как би направил с вас. Етиката, културата, морала и интелекта не съществуват в неговата вселена и е почти невъзможно да се преструва на нещо различно от това, което всъщност е. Еволюцията на мозъчните му клетки е спряла много отдавна, но в никакъв случай не се срамува от този факт, дори напротив-колкото повече се разкрива онлайн пред поредната си жертва, толкова по-добре се чувства. В своите очи той е най-готиния, най-привлекателния и най-харесвания и не вижда нищо лошо в това да изразява същността си. Най-честите му тактики за свалка са селфитата без блуза пред огледалото и умопомрачителните фрази от рода на: "zdr, bebce, ko pr"" и "kak si sladuranke".

Дори да сте в най-самотния си, мрачен, безперспективен и отчаян период, не допускайте да кореспондирате с такъв онлайн персонаж. Не случайно са казали, че един ден на умния е по-скъп от година на глупака...