Размисли за Скорпионите

icon
Sofialive.bg
Източник: Istock/Guliver

Казват, че има две зодии - скорпион и такива, които са ужилени от него.

Най-често може да го чуете тази фраза от някое бивше гадже на представителите на този знак, което е сгафило достатъчно и се е сблъскало и с "тъмната" скорпионска страна.

Друг път, подмятането идва от разочарован работодател, повърхностен колега, досадна свекърва...изобщо все хора, които си вадят прибързани изводи за скорпиона, понякога защото не могат да го разберат нито пък имат такова желание.

Не е лъжа, че хората от тази зодия използват своето жило, когато преценят,че се налага но в повечето случаи са далеч от образа на hardcore злобните екземпляри.

Тяхното отношение винаги има някакъв по-дълбок смисъл, дори предистория. Нищо при тях не се случва просто така.

Могат да бъдат майстори на мистерията, притежават безпрогрешна интуция и понякога само един поглед им е достатъчен да разберат,че ги лъжеш или се опитваш да им правиш номера.

Скорпионите са определяни и като окултен знак заради силно развитото си шесто чувство, така, че ако поради някаква причина не се реализират в нито една обикновена и характерна за нашето съвремие област, спокойно могат да станат....магове. Без да са им нужни телевизии, реклами, кристални кълба и купища свещи.


Умеят да се движат инкогнито и скрити зад приводно спокойствие и хладнокръвие анализират всичко и всеки по своя си начин.

Трудно е да разкриеш какви загадки и потайности живеят в съзнанията им и рядко ще се доверят на някого, когото познават от скоро. Понякога това скоро може да значи и...5 години, но какво пък?

Излишната бъбривост и повърхностно поведение ги дразни. Могат да изпаднат в бездната на собствените си тъжни емоции, съмнения и страхове, но няма да допуснат да се превърнат в поредния Attention seeker, който изполава фейсбук за депресарски изяви.

Обичат силно и истински, мразят по същия начин. При тях максимата "всичко или нищо" важи с пълна сила. Синдромите "не съм сигурен", "може би", "донякъде", "ами ако..." не присъстват в живота им.

Дори да затънат до шия в душевен, ексизстенциален мрак не биха потърсят помощ, а ще направят всичко възможно да се измъкнат сами. Обичат да разчитат на себе си, защото не искат да се чувстват длъжни и по природа са самостоятелни.

Не се страхуват от критиката и грозната истина, често самите те са доста самокритични.

Когато преживеят твърде тежък период, обикновено ситуацията има две развития- или се възраждат от пепелта като феникс и се извисяват над саморазрушителните си мисли, лоши спомени, разочарования и горчивина....или преминават в по-дълбока и негативна фаза.

В тях винаги съществува един ангел и един демон, които са в безкрайна битка за надмощие. И ако ако скорпионите намерят начин да ги сприятелят и да си създадат нужния баланс, всичко си идва на мястото.

Обичат да живеят в настоящето и да преодоляват трудностите и пречките...но нямат нищо против да извадят миналото наяве заради някое ваше провинение и да ви споменат "тактично" за него по време на конфликт.

Никога няма да им омръзне да вадят едни и същи скелети от гардероба, да отключват врати, чиито ключалки са отдавна ръждясали и да ровят в прашните скринове за някой ваш антикварен гаф, обида или лоша дума.

И щом доловят недоумението ви е напълно възможно да си помислят нещо от рода на "Сериозно ли не помниш?! Само някакви си 15 години минаха оттогава"!

Въпреки техните опасни, метафорични пъшествия назад във времето, няма как да не споменем, че те са изключително верни на приятелите, близките и партньора си и биха направили и невъзможното за да им помогнат, когато са в беда и да ги защитят.

Е, могат да бъдат и "леко" ревниви, обсебващи, властни и гневни, но само ако тъмната им страна надделее.

През останалото време са истински съкровища и ако и вие сте от онези, които имате поне един скорпион в живота си, със сигурност това не е случайно и може да се наречете късметлии.