Роди ме, майко с късмет, пък си избий комплексите на мен

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock/Guliver

Ако кажа, че съм ядосана от видеото, в което майка от Перник бие детенцето си, защото твърди, че мъжът й не ги обича, би било наистина ама наистина меко казано. По-скоро съм бясна. Не, и това е доста меко.

Не знам дори какво мнение да изразя. Видеото говори само по себе си. Стотици хиляди хора го изгледаха, възмутиха се и подадоха своите сигнали на телефон 112 и в Агенция за закрила на детето. За щастие детето е настанено в приемно семейство, където искрено се надявам да е попаднало на мили и грижовни хора, които ще заличат спомена от тези изтезания. Защото то не заслужава това. Никое дете, никой човек не заслужава да се държат така с него. Та това дете е на 2 години и няколко месеца?! Представете си какво щеше да стане, ако никой не беше обърнал внимание на видео материала и то продължаваше да живее при въпросната майка в тази непоносима среда. Или пък ако тази жена изобщо не беше записала това видео и продължаваше да тероризира детето си? Нямаше как да го спасим. Да, и аз не мога да си го представя, защото картинката сега не ми харесва и побеснявам, като я гледам, пък какво остава за още години наред подобни гледки...

Вчера и аз попаднах на въпросното видео и го изгледах с болка. Няколко пъти. Знаете ли защо не само веднъж? Защото ми трябваше доста време, за да осъзная как една майка може да причини това на собствената си плът и кръв. Това дете се е откъснало от нея, проплакало е за първи път в нейните прегръдки (надявам се) и е изрекло за първи път тази съкровена думичка "мама". 

Да, точно онази думичка, която детенцето казва, за да омилостиви майка си, която не спира да го удря с юмруци по различни части от тялото и да си избива комплексите, защото мъжът й не я бил обичал. Същото твърди и за детенцето си. Как е решила, че бащата не обича детето си, остава загадка. Но че тя не го обича, си пролича ясно. 

Обяснението на майката е, че по този начин искала да накаже бащата, но всъщност не прави нищо повече от това да съсипва живота на детенцето си, а в последствие и своя собствен. Защото нали знаете какво казват истинските родители - щастливи сме, когато децата ни са щастливи. Тази жена се чувства добре, когато детето й страда - направете изводите сами.

Замисляли ли сте се колко чисти същества са дечицата. Това ангелче дори целува ръката на майка си, подава й ръчичка и не спира да казва "мамо, мамо", плачейки, молейки се да спре. Дори не усеща нечистите намерения на тази жена. 

По информация от социалните служби жената има и друго дете на около пет годинки, което живее при баща си. Намерих фейсбука на въпросната жена и изгледах и други видеа, които още повече ме потресоха. На едното видео детенцето лежи болно с висока температура, а майката говори за Бог, религия и се кара с някакъв мъж вместо да заведе детенцето си на лекар. По последна информация тя членувала в секта. Вратата й е облепена с библейски и религиозни слова, а фейсбук профилът й е отгоре до долу обсипан с религиозни снимки, клипове и текстове. Разбира се това можеше да се случи и в семейство, което не е религиозно или е с православна вяра. Въпросът тук е не религията, а по-скоро отношениета майка-дете.


Не знам какво е психическото състояние на тази жена, но не разбирам как една нормална майка с разсъдъка си би причинила това на невръстното си детенце. Каквато и религия да изповядваш, в който и Бог да вярваш, не мисля, че той би простил подобно нещо. Мога да заключа само едно - почти съм сигурна, че и нейната майка дълбоко се срамува от нея. Има за какво.