Сузанита, кво става бе дете?

icon
Sofialive.bg

Започваме с напомнянето, че Сузанита далеч не е най-лошото нещо в държавата ни, но си струва да отбележим и че не е и най-доброто и абсолютно е един от най-лошите примери за подражание. 

Новата песен на "дивата" е със заглавие "К'во става, брат" и въпросът ни към нея е подобен, само че е по-скоро - "К'во става бе, дете?". На него тя, разбира се никога не би могла да отговори, тъй като няма да разбере кой е адресанта в изречението, както и останалите ѝ връстнички, които ѝ подражават. И тъй като няма да получим отговор, ще си отговорим сами. 

Става следното - пълен срив на моралните ценности и една пародия на детство, чието изживяване по нормален начин е изпреварено от стремежа към пари, секс, наркотици и разбира се - леко поведение като резултат от първите две. 

Сузанита не учи на обноски, не излъчва женска нежност и присъствие, а държание тип а ла гангстер. И връстниците ѝ гледат и то и момчетата и момичетата, а очакванията им от противоположния пол се изкривяват до крайност. Момчетата съответно искат да имат лошо момиче като изпълнителката до себе си, а момичетата да са точно нейно копие - нахакани, танцуващи по предизвикателен начин и с мръсен поглед. Е, да ама сте на по петнайсет и това не е нормално. 

Още по-нередно е, че социалните мрежи са наводнени от лигите, стичащи се от коментарите на мъже, които могат да са дядовци на Сузанита, а оправданието им е, че тя не е като техните дъщери или внучки. Може би още не си приличат, да, но е въпрос на време подрастващите ви момиченца да се превърнат точно в неин еквивалент. Защо и как ли? Просто е - тя е харесвана, "по-зряла" и разбира се - готина. А кой тийнейджър не иска да е в крак със случващото се. Никой

На хоризонта се очакват все повече "дами" с някой и друг джойнт в ръка и дъвка в уста, която да извадят след няколко премлясквания и да се насочат към по-интересни занимания точно зад шофьорското място. Оскъдно облечените 15-годишни, които танцуват по-мръсно от героините във филма "Мръсни танци" ще стават все повече, а снимките в социалните мрежи ще станат по-голям приоритет от писането на домашното по история и това най-вероятно ще доведе до объркване относно каква е разликата между Васил Левски и Азис.

Това, разбира се не би предизвикало никакъв проблем за подрастващите фенки на поведението на Сузанита, защото те не си падат по знанието така или иначе, освен до това, отнасящо се до диджея и охраната в столичните дискотеки да те познава. Както и много по-възрастни мъже да имат не особено чисти помисли относно крехките им, но не чак толкова неопетнени тела


Предвиждат се и много повече връзки от типа "Чакам грохналия старец да умре, за да му взема всички пари и да съм щастлива", както и значително увеличение в броя на пътуванията до Дубай и Сейшелите с помощта на декларация от родител за задгранично пропускане. 

Можем да продължим да изреждаме какво още се очаква да се случи масово с момичетата на 15-годишна възраст, че и по-малки, но не сме сигурни, че не си заслужава да вкарваме хората чак в такива размисли, че да започнат да заключват децата си вкъщи. Въпреки, че това може би, би бил най-добрият вариант за да ги възпрат от това да се превърнат в една от многото клонирани версии на малка лолита с прекалено много пластове грим върху лицето, 10 сантиметрови токчета и срамно къса рокля


От това изкривяване на детското обаче няма да спечели никой, още по-малко пък ще се облагодетелства обществото ни или облика ни пред света. Единствените печеливши  и доволни ще са чалга индустрията и пластичните хирурзи, практикуващи в България. А въпросът "К'во става бе дете?" скоро няма да има на кого да бъде зададен, защото децата опредлено са на изчезване. 

 

В тоя ред на мисли си пазете дисплеите и панелите.

Промоция на секс, пари и наркотици