Топ 5 на тъпите фрази в отговор на възникнал проблем

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock/Guliver

За жалост живота невинаги е розов и ни сблъсква с неочаквани неприятни ситуации от време на време. Тук идват приятелите ни, които решават проблемите ни за щастие, или поне ни слушат. До тук добре. Има обаче една ниша от тъпи изрази и думи, които се прокрадват между нас и проблемите ни (от каквото и естество да са те), които са толкова абсурдни, че ако не бяхме в кофти положение, щяхме да не да се смеем а да припадаме от евтиния хумор.  Виж за какво ти говоря:

Не прави драма / не е драма
Ааа ми да, разбира се. Уволниха ме от работа, нямам пари да си платя наема/да ям/да живея, мама не ми помага… обаче ти ми казваш, че драматизирам. Ммм ок?!

Говори с него/нея
О, благодаря! От къде тази мъдрост у теб? Така, сега като се замисля, въпреки че имам проблем и очевидно се стремя да го отстраня, никога, ама никога не съм се сетила са поговоря с него/нея. Благодаря отново за съвета. Не ми дойде на ум, предвид че съм средноинтелигентно вербално същество. Thanks again.

Споко
Аха, виждаш, че съм пред нервна криза и ще се разплача след секунда, но ми казваш своето „споко“ . Ами почти се успокоих.

Да не ти пука/Какво ти пука
А добре. Щом казваш да не ми пука, моментално забравям за битовите си ядове и започва да не ми пука. Продължавам напред, всякаш нищо лошо не се случило и започвам да си свиркам блажено и безметежно по улиците.

Нещата ще се оправят
Е, то е ясно, че ще се оправят. Въпроса е кога, как и по какъв начин. Ако нямаш отговор на един от трите, задръж своя недотам умен приом за укротяване на човек в тежка ситуация.

Пожелавам ти да не чуваш нито едно от петте велики мъдрости по горе и ако някой ти ги казва му предложи с нормален тон да брейнстормвате ситуацията, да предложи 2 варианта за поправянето ѝ, да направи хубава закуска или поне да те изслуша. Ако ли не да върви по дяволите.


 

 Тук пък събрахме 10 бара от култови филми, в които искаме да пием, независимо дали имаме проблем или нямаме :)

Класираме ги, защото не се издържа повече