Вещите от миналото, които няма да забравим

icon
Sofialive.bg

С навлизането на дигитализацията в живота ни, рязко забравихме за нещата от миналото, които ни носеха силни усещания, огромно удоволствие, незабравими емоции и безброй усмивки. Бяхме богати и щастливи. Не с пари, а с преживявания, благодарение на тези предмети от миналото, които вече не служат на никого и са заместени от други умни джаджи.

 

1. Грамофонна плоча

Българите сме доста сантиментални личности и не обичаме да изхвърляме стари вещи, колко и прашлясали и неизползваеми да са. Затова аз все още пазя грамофона на баба и дядо, заедно с плочите. Жалко, че днешното поколение няма да има възможността да изпита усещането, когато нагласяш грамофонната игла на точното място така, че да започне да звучи подходящата песен.

 

2. Пощенски марки

Кой, за бога, използва марки в днешно време? Това вероятно предизвиква серия от въпроси в днешното поколение като защо хората са си общували с писма. Второ – защо те са били платени. Трето – ти е трябвало да ги плащаш. Какво, по дяволите? Ако си облизвал поне 5 марки през живота си, значи си имал щастливо детство.


 

3. MP 3 Player

Цветното блокче метал със сигурност е присъствало в не едно и две писма до Дядо Коледа или в списъка ни с желани подаръци за рожден ден. Сега обаче, ако някой ти го подари какво ще направиш с него? По-скоро ще го сложа на рафта с останалите вехтории.

 

4. CD и DVD плейър

Все още в книжарниците се продават CD и DVD дискове. Но защо ни е да записваме информация на тях, като имаме флашки и карти с памет. Случвало ли ви се е да трябва да запишете файл на диск, но дискът е с прекалено малка памет? Или да запишете погрешния файл? Дисковете не трият информация записана на тях. Ето защо те са толкова неудобни и непрактични в днешно време.

 

5. Тамагочи

Идеята за джобен домашен любимец звучи перфектно, но на практика този сив екран и недобре направените графики, ще ни принудят да изхвърлим тази джаджа на втория ден. Или час.