За лятото с любов

icon
Sofialive.bg

Обичам лятото защото се мажа с малини, със слънцезащитен крем,с по-малко грим. Обичам свежестта му, вълните му и любовта му! Обичам го, защото пия домашна лимонада, еспресо фредо, фреш от диня. И динята всъщност, сама по себе си, е достатъчен повод да обожаваш лятото! Ей така- само това да беше, пак стига!

Лятото е обич, откровена, замечтана и звездна точно като юлска вечер и августовски залез! Слънцето е живот, животът, който този сезон ни вдъхва, за да оцелеем след зимите в световете на всекиго от нас... Има зими отвън и вътре, но има топли месеци и изгреви след тях- ето затова е!

Нижейки се всяка година, лятото ни учи на толкова неща. Всеки друг сезон със своята преходност, остава някак еднакъв относно ежедневието ни. Докато точно лятото е огледало на това колко сме пораснали, колко време е минало. Когато вече нямаме тримесечна ваканция, а ако имаме, я използваме, за да работим, то не ни е нужен календар, за да знаем към кой период от живота неотменимо сме се запътили. И ще кажете, че това е нещо тъжно, но от всички сезони, нима искате друг да отразява преходите ви? Нека е лятото. Цветно и красиво- точно като всеки период от живота… съдържа пълната гама!
 
През  лятото се пишат стихове, четат се романи и се пеят най- красивите песни. Неслучайно всичко е толкова ведро, непредвидимо и всеки ден от сезона съдържа в себе си, ако не по една изненада, то поне по едно откритие, което правим за себе си или признаваме, докато преди сме отказвали.

Всяка разходка е добър повод  да се замислим не за важните, а за красивите неща, поводите за радост. За наистина важните се мисли около декември, сега ни е времето да се смеем и да сме щастливи, без да се напрягаме особено.
Бъдете летни, бъдете усмихнати… но без значение от сезона, знайте, че има един- единствен период, който е напълно достатъчен повод за радост, и това е животът ви! Така че между цялото напрежение как да решите даден проблем, се спрете за малко и намерете по- скоро начини да се насладите на нещата, които не ви създават проблеми!