Завладяващи цитати на Емилиян Станев. Ще те накарат да се влюбиш!

icon
Sofialive.bg

  1. "Човек обича, затова търпи. Който нищо не обича, нищо не търпи..."
  2. "Съветвам те да не се шегуваш с две неща - с хубава жена и с хубава книга! Хубавата жена ще те накара да се влюбиш, хубавата книга - да се срамуваш."
  3. "Всяко живо същество на този свят, и най-малкото, си има ъгълче, в което е непобедимо."
  4. "Към всичко подхождай с любов - към цветето, към дървото, към птицата и човека. Иначе няма да разбираш, тоест - да прощаваш."
  5. "Понякога постигам в себе си „тихо щастие“, като се заглеждам в птиците, цветята и въобще в природата, и ми се струва, че навлизам в един чудесен свят, някаква еманация на зримата реалност, в която е скрит смисълът на света и на човека."
  6. "Хубавите му очи, жълти като кехлибар, като че казваха: "Защо ме гониш и хапеш? Какво съм ти сторило?"
  7. "Тоя поглед я изплаши. Никой не беше я поглеждал така всеотдайно, така пламенно, с такъв предан и жадуващ поглед, в който нямаше никакво смущение и никаква прикритост. Стори й се, че го опозна в един миг и видя цялата му душа. И тя съзна, че отговаря на тоя поглед без да иска, с цялото си същество, по един необясним начин, сякаш внезапният, издиг на чувствата беше я понесъл като морска вълна."
  8. "Неочаквано той сплете пръстите си с нейните. Сякаш електрически ток преля от него в нея. Тя усети другата му ръка на кръста си и се отдръпна, за да избегне тая опасна ласка. Но ръката му не се махна. Той я притегли към себе си и преди да се опомни, целуна я с жадни, трепетни устни…
  9. Тя се изскубна от обятията му и избяга към колибата непохватно и бързо, изгаряща от срам, от страх и от възбуда, със страшно пламнало лице и със същински вихър от мисли в главата. И докато тичаше нататък между клоните и черниците, в ушите й ехтяха думите, които сякаш я гонеха: "Утре по това време пак…""
  10. "Чувствата и ставаха все по-пълни и все по-силни и тя му се отдаваше с готовността на влюбена жена, познала възраждащата магия на любовта. Можеше да се каже, че се отдаваше за пръв път на мъж с цялото си тяло и с цялата си душа, алчна към всеки отлитащ миг от тия два часа, които двамата прекарваха под липата."

 

20 великолепни цитата на Дан Браун. Шестият и осмият са велики!

16 вдъхновяващи цитата на Уолт Дисни. Десетият е велик!

16 вдъхновяващи цитата на Джейн Остин. Деветият е уникален!

20 вдъхновяващи цитата на Махатма Ганди. Деветият ще ви изуми!

10 незабравими цитата на Юлий Цезар. Петият внушава гениална мъдрост!

10 незабравими цитата на Александър Стамболийски. Шестият ще ви изуми!


10 незабравими цитата на Пейо Яворов. Шестият е главозамайващ!

10 цитата на Буда, които ще ви оставят без думи

20 мъдри мисли на Аристотел. Шестата е озадачаваща