20 бързи въпроса към актьора Николай Върбанов

icon
Sofialive.bg
Източник: Юлиан Рачков

Николай Върбанов се занимава с актьорско майсторство повече от 25 години. Завършва НАТФИЗ през 2002 година. През кариерата си Върбанов играе в Драматичния театър в Ловеч, Сатиричния театър „Алеко Константинов“, Драматичния театър „Рачо Стоянов“ в град Габрово, Драматичния театър в Търговище и Театър 199 „Валентин Стойчев“.

Върбанов има участия в няколко филми и сериали, измежду които са „Ръжда“, „Виолета, Жоро и аз“, „Love.net“, „Пистолет, куфар и три смърдящи варела“ и други. През 2010 г. играе в скечове в комедийното предаване „Нашенци“ по TV7.

Занимава се с озвучаване на филми и сериали. Участва в дублажи, записани в Александра Аудио, Доли Медия Студио, Про Филмс, Андарта Студио, Медия линк и Саунд Сити Студио.

Свързахме се с него, за да разберем какво ще отговори на въпросите в рубриката ни "20 бързи въпроса". Ето какво сподели той:

Опишете най-голямото предизвикателство, което стои в работата ви.

Всеки път да доказвам защо се занимавам с тази работа. (В частност, последното предизвикателство, което стои пред мен, е новото заглавие в Сатиричния театър ("Всеки иска да живее", Реж. Елена Панайотова), където съм от началото на сезона и за мен това реално е първо разпределение там. Важно е да покажа сериозни аргументи защо съм в тази трупа.)

Най-вредният и най-полезният ви навик?


Импулсивността ми. В двата варианта. В единия случай реагирам светкавично, като че ли прибързано и крайно, което често обижда и дистанцира останалите. От друга страна, това ме прави изключително открит, директен, което ме лишава от задни мисли, недомлъвки и макар че не винаги това се харесва, хората ценят подобна прямота.

А и какво по-хубаво от импулсивност за един актьор?

Още: 20 бързи въпроса към музиканта Константин Кучев

Ценностите, в които вярвате най-силно?

Да бъдеш честен със себе си. Както за хубавото, така и за лошото. Да мериш с един аршин хората и себе си. Когато недоволстваш, укоряваш и критикуваш заобикалящия те свят, трябва да бъдеш точно толкова критичен и безжалостен към себе си, към своята работа. Това изисква съзнателно култивиране на реална лична преценка. Себеопознаване и отговорност.

Още: 20 бързи въпроса към певицата Преслава Пеева - PEEVA

Как ще обясните това, което правите, на седемгодишно дете?

Че това е професия като всички останали. Но за разлика от всички останали, е професия, която позволява докато работиш, да си играеш като дете.

Пет песни, които са задължителни в плейлиста?

Винаги е различно. Обстоятелства, настроение... Не бих подредил песни, нито групи. За мен музиката като изкуство е като върховния Бог сред боговете. Освен това е нормално, преминавайки през различни етапи от живота си, човек да променя и музикалните си предпочитания. Към момента джазът е това, което ми импонира най-вече. Подобна симбиоза от ритъм, философия, майсторство и същевременно индивидуално присъствие е изумителна.

Още: 20 бързи въпроса към журналистката Виктория Готева

Кое е онова, което все искате да научите и все нямате време?

Не бих сложил в едно изречение "искам" и "нямам време". За мен това са взаимоизключващи се неща.

Какво се промени в страната към по-добро и какво ви радва тук?

Тук ще замълча. Опитът ми за обективен анализ стопира словоохотливостта ми в положителна посока по темата.

Още: 20 бързи въпроса към Рут Колева

Най-важният съвет, който сте пренебрегвал?

Да намаля оборотите. И продължавам да го пренебрегвам. Давам си сметка, че е правилно. Същевременно вярвам, че човек трябва да използва моментите, в които се чувства силен, изпълнен с енергия и работоспособност, за да бъде максимално полезен.

Ако имахте възможността да съберете петима души от целия свят, на които се възхищавате, и да си кажете няколко думи, кои щяха да бъдат тези личности? И какво щяхте да ги попитате?

Бих събрал Американеца, Германеца, Холандеца, Руснака, Турчина и Бай Ганьо и още преди Холандеца да е почерпил, бих попитал: Що така стана бе, момчета?

Още: 20 бързи въпроса към актьора Емил Марков

Кой ви е по-симпатичен: безотговорният бохем или неспасяемият работохолик?

Бохемът работохолик.

Нещото, което ви изкарва извън нерви?

Отбиването на номер. Претупването на нещата. Ненавиждам изрази от сорта - "Може и така", "Колкото - толкова", "Както дойде". За съжаление, мнозина са превърнали това в начин на съществуване. И толкова успешно го правят и в захлас, че увлича, почти се е затвърдило като народопсихология.

Още: 20 бързи въпроса към Александра Сърчаджиева

Най-хубавият начин за прахосване на времето?

Не обичам прахосването, още повече на време. Но, ако става въпрос за приятно изкарване на свободно време, то за мен е природа, тишина, на отдалечено безлюдно място.

Да прогнозираме бъдещето като опитен фантаст: какво ни очаква?

Апокалипсис. Смятам, че естествената еволюция, вече се е трансформирала (не без човешка намеса) в неестествена такава. Превръщането на хаоса в порядък, не е необратим процес.

Още: 20 бързи въпроса към актьора Васко Мавриков

Какво никога не прощавате?

Безотговорността.

Градовете, които винаги са в сърцето ви?

Родният ми град Велико Търново. От там насетне сърцето ми е достатъчно голямо и побира доста.

Още: 20 бързи въпроса към Лео Бианки

Кое е нещото, което ви вълнува най-много в момента?

Репетициите, които започвам.

По какво познавате, че някой е "ваш човек"?

По чувството за хумор и степента на самоирония, които притежава.

Масова мания, която никога не сте разбирали?

Избирането на модерното пред практичното.

Какво с времето се отказахте да правите?

Да споря с хора, които нямат доводи, а спорят заради самия спор.

Цитатът, който ви ръководи най-много?

"Ако искаш нещо силно, значи вече да си го постигнал." (Това обяснява и отговора ми на един от горните въпроси.)

 

Интервю на Илиана Симеонова

Още: 20 бързи въпроса към Славия Иванова - бизнес консултант и жената до Димитър Господинов от "Фермата"