5 най-важни песни за актьора Веселин Анчев

icon
Sofialive.bg
Източник: Веселин Анчев

"Кой знае как е измислена, дали с камък изтърван върху нечий крак, или с ритник в слабините, или се е появил някой като Рави Шанкар, но факт, поне за мен, е, че музиката е най-великото изкуство, сътворено от човек. Не се базирам на изследвания в тази област, но вярвам, че дори и хората, лишени от слух, я чуват (чрез ниските вибрации през тялото, не през ушите, разбира се)

Подборът ми на тези няколко творения е абсолютно сетивен и не се базира на най-великите парчета в живота ми въобще, макар някой от тях да са по-скоро на този етап от него.

Те, парчетата, така или иначе се променят с времето, както ние се променяме, това е ясно.

По-скоро са съвкупност от инструменти и глас (където има), носещи ми някакво усещане, рисуващи картини в съзнанието ми, играещи си с въображението ми мелодии. 


Предлагам ви нещо, все пак да започнем от някъде."

  1. Omar Faruk Tekbilek - I Love You  

Много ми е любопитно какво трябва да е вложил твореца, за да изригва в мен експлозия от прекрасни емоции и ураган от тези интересни картини. 

Така мога да пътувам на места, измислени от мен, на които не съм бил. Като се замисля, май никой не е бил там.

Всеки би могъл да си подари едно пътуване, просто си пуснете любимо парче, затворете очи и ето…

 

4hero & Carina Andersson - Les Fleur

Музиката, която ще ви предложа, е далеч от купонджийска. Затова, ако сте в парти настроение, насочете се към предния или по-предния човек от рубриката, те са прекрасни хора. Ако сте си вкъщи, с желание да починете след тежкия ден, опитайте това, гарнирано с чаша чай с или без ром! Запалете и свещ, ароматна пръчица, отпуснете се на удобно за вас място и се опитайте поне за 10-15 минути да не мислите за работа и проблеми. 

 

Теодосий Спасов - Странен повод

Много пъти музиката ме е спасявала като бягство за малко от бруталното в монотонността си ежедневие. Като се замислим, толкова малко ни е нужно, а търсим ли, търсим и все в някаква посока диаметрална на нашата! Затова експериментирам, опитвам се да не се ограничавам стилово, но това съвсем не означава, че съм всеяден. Музикалната палитра за мен е като палитрата на живота. Затова предпочитам да се наслаждавам на прекрасните нюанси, които образуват цялата картина. Да се насочим към още един тон, който да допълни картината на нашето пътуване.

 

Levon Minassian - Bab’aziz

Позволявам си да мисля, че актьорите са емоционални и душевни лакоми ненаситници. Не всички емоции са положителни, но ако се лишим от по-горчивите нотки, по-трудно ще усетим фините детайли на великолетието от красота и щастие.

 

5. Huun-Huur-Tu & The Bulgarian voices “Angels” - Lonely Bird 

Пътуването ни привърши но се надявам то да е било провокация за ваши пътувания из картините на собственото ви съзнание!

Това, което имах шанса да споделя с вас, благодарение на Sofiаlive, е моментното ми световъзприятие в музикална посоката, а тя е безмерна интересна и провокативна. Не спирайте да изненадвате близките ви и Вас самите, може и мен на инстаграм профила ми @Veselin Anchev. Бъдете щедри в любовта си и безкрайно щастливи.

 

Phaeleh - Afterglow (feat. Soundmouse)

Makis Ablianitis - River  (Official Audio Video)

--

 

Интервю на Илиана Симеонова