5-те истории на Ива Екимова

icon
Sofialive.bg

Първата история е свързана с раждането на дъщеря ми. Тогава работех в първата и единствена родна музикална телевизия и имах подредени интервюта за предаването си до датата на планираното секцио. Няма да забравя, че ми предстоеше гостуването на Графа и се бях разбрала с него, че ако започне раждането ще отложим интервюто за след това. Разбира се интервюто с Графа отпадна, защото бях вече близо до датата и нямаше как да осъществим нтервюто. Шест месеца се грижех за бебе Дара и после се върнах в телевизията, но в БНТ, където водех вечерно талк шоу.

Едни от най-забавните истории са свързани с друга моя телевизионна изява. Този път като водеща на женско предаване в уикенда по ТВ7. Беше шумно, забавно и пълно с интересни гости. За мен най-голямото предизвикателство в едно от изданията беше задачата на главния ни редактор да пеем. На мен се падна „Светът е за двама“ и в национален ефир пях с Орлин Горанов. Истината е, че аз не мога да пея и за мен това беше наистина голям проблем.

 

Друга интересна история е съвсем скорошна. Една от най-добрите ми приятелки беше на гости в Берлин. Една вечер си говорим по вайбър и спонтанно ме покани да отида при нея. Преди дори да успея да си видя програмата, вече имах билет за пътуване и една седмица бях в Барлин, който песащавам за първи път в живота си. Беше прекрасно, на всичкото отгоре престоя ни съвпадна с първото провеждане на живо на Берлинале, след две годишно прекъсване. Тъйкато беше доста студено посещавахме повече музеи и галерии, но малкото слънчеви часове използвахме, за да се разхождаме и, естествено, посетихме и фестивалния комплекс.

Една история, която никога няма да забравя, то не е една, а много, е престоят ми в къщата на ВИП Брадър. Това за мен беше огромно предизвикателство и, въпреки че положих много усилия, за да се подготвя, пак се оказа доста трудно да бъдеш изолиран за дълъг период от време и да си в абсолютно неведение какво се случва отвън. Най-забавни бяха игрите и предизвикателствата, с които печелехме седмичните бюджети. Имаше и трудни моменти, особено, когато дойде „диктатурата“ на Жени и Тачо и бивахме лишавани или от храна, или от тоалетните си принадлежности. Сега като се обръщам назад, всъщност, мога да кажа, че това беше изключително преживяване.

Последната интересна история е стартът на моя подкаст – Ултимативният подкаст на HiNews, който стартирах почти на шега и два сезона по-късно имах забележителни интервюта с най-индикативните имена в бизнеса  и шоубизнеса, след като се бях разделила с телевизията, като водещ от осем години.