Как да изберете мъжки часовник за подарък

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock/Guliver

Предстои празник, за който трябва да се подготвите с подходящия подарък за мъж? Лошото е, че мъжете могат да се окажат не по-малко трудни от жените, що се отнася до избора на подаръци.

Нещата могат да придобият допълнителна сложност, ако човекът е близък или става въпрос за половинката ви.

Искате да намерите не просто подарък, но и вещ, която ще остане за спомен, но това може да се окаже трудна задача.

И тогава си спомняте, че часовниците са стилен аксесоар, който наред с това има повече от практично приложение.

За съжаление възторгът на повечето хора след тази мисъл трае малко. Веднага в главата ви минава мисълта, че не е добре да се подарява часовник, макар и да не сте напълно сигурни защо е така.

Добра идея ли е да се подаряват мъжки часовници

Нека първо ви кажем защо различни поверия хвърлят сянката на съмнението върху това дали изборът ви за подарък е добра идея.

Най-разпространеното суеверие е, че дарявайки часовник, вие започвате да отброявате времето, което остава да сте заедно.


Никой не иска това да се случи, особено ако става въпрос за интимната ви половинка. В главата ви вероятно има само хубави и оптимистични сценарии за бъдещето и последното нещо, което искате, е подаръкът ви да е символ на раздяла и неприятни събития.

В източните вярвания се счита, че часовниците имат зла енергия. Това е основа за бъдещи нещастия, които категорично не искате да са част от живота на човека, който се опитвате да зарадвате.

Как да се преборите със суеверията

Дори и да не отдавате голямо значение на това в какво народните поверия ви казват да вярвате или не, много хора избират да купят друг подарък.

За съжаление суеверията се борят или със здрав разум, или с прилагането на други действия, базирани на ирационалните действия.

Така, ако искате да сте спокойни, че подарявате стилен мъжки часовник или дамски такъв, и това няма да има негативни последствия, може да припомните на човека, на който го давате, да ви даде дребна сума, която може да е символична и дори стотинки.

Така на практика човекът го купува от вас и по този начин ще неутрализирате всички прокоби и можете спокойно да дадете подаръка си и повече да не позволите на мрачните мисли да минават през главата ви.

Как да изберете мъжки часовник

Това на първо място зависи от човека, на който искате да направите подарък. Цената тук се оказва определяща и ако установите, че моделът, който сте харесали струва значително повече от сумата, която сте готови да дадете, е въпрос на време да разгледате и останалите предложения, от които няма как да не харесате поне няколко модела.

За да сме максимално изчерпателни ще ви дадем не просто съвети при избора на мъжки часовници.

Идеите и предложенията, които следват, са изготвени с помощта на професионалната подкрепа и съветите, които получихме от онлайн магазин за часовници Timer.bg.

Важно е да сте наясно със стила на човека, за да можете да го допълните и то по адекватен начин, който ще му хареса.

Ако търсите мъжки часовник за делови човек, чието основно облекло са костюмите, изборът на спортен часовник е неудачен.

Изберете строг и изчистен модел, който ще допълни тази визия и наред с това ще подчертае мястото на човека в бизнес йерархията.

Качеството си има цена, това е нещо, с което сте наясно. При часовниците цената може да варира в наистина големи граници.

Уверяваме ви, че ако не разполагате с огромна сума, която можете да отделите, това няма да е проблем.

На пазара има повече от много и различни производители, които са предвидили този факт и са съобразили продуктовите си линии и колекции с покупателната способност на различните хора.

Отчетете и някои особености при човека, който искате да зарадвате. Ако обича да плува е добре да изберете часовник, който не само да има определена устойчивост на потапяне под вода, но и тя е гарантирана на различна дълбочина.

Може да обмислите и вариант да изберете някои от съвременните модели, които могат да се свържат с телефона на собственика си, за да му дават информация за това каква е двигателната му активност, както и различни параметри на здравословното му състояние.