Малката русалка

icon
Sofialive.bg

То и ние се просълзихме, ама не толкова от таланта й, колкото от тази невинна муцунка, сякаш току-що излязла от девическото училище. Е, няма как - 24-годишната Астрид е наполовина испанка, наполовина французойка, а някъде там се замесени и американски гени, наследени от някоя прапрабаба.

rusalka5_1280

Оказва се, че не сме единствените - продуцентът на Пиратите Джери Брукхаймер лично я избрал за ролята на русалката Сирена в новия си филм. Нищо, че мадмоазел Берже-Фрисби едва можела да измънка едно „хелоу", когато се явила на кастинга. Имала два силни коза обаче - първо, можела да плува като торпила и издържала дълго време под вода, и второ - била бледа като вампир. Последното обаче й изиграва кофти номер по време на снимките в Хавай - за да запазят аристократичния й тен, шефовете на продукцията й забранили да си подава луничавото носле навън. „Налагаше се да ходя на плаж нощем, и то при положение, че нямаше никакво бачкане", подсмърча малката по тоя повод.

rusalka7_1280

Астрид е отскоро в бизнеса - през 2007-а получи първите си роли във френската телевизия, след което дебютира рамо до рамо с Изабел Юпер в The Sea Wall (2008) на камбоджанеца Рити Пан. Седмото изкуство замалко да я изпусне обаче, защото преди това красивата лолитка се гласяла да става остеопат - нещо като екстрасенс, ама с истинска тапия. Разходи си кокетното задниче и по модния подиум за пролетно-лятната колекция на French Connection миналата година, но сама призна, че манекенството не й е баш по сърце. Преди месец се появи по екраните в режисьорския дебют на Даниел Отьой The Well Digger's Daughter, а до края на годината ще я видим и в El sexo de los angeles на испанеца Ксавиер Вияверде.

В момента не снима нищо ново, но не вярваме да остане без работа току-така - само преди дни нашата героиня получи наградата Chopard за изгряващ талант в Кан лично от ръцете на Робърт де Ниро. Докато чака нови предложения, Астрид здраво учи английски и вече се справя доста добре - в последните й интервюта долавяме един изтънчен британски акцент, който ни просълзява още повече.

Карибски пирати: В непознати води вече върви по кината като 3D и IMAX прожекция

Ретро, цветна и женствена