Евита идва в НДК
Евита идва в НДК Евита идва в НДК Евита идва в НДК

Евита идва в НДК

Култовият бродуейски мюзикъл е в София на 21 февруари

След като тази година българската публика за пръв път се срещна с мюзикъла на Андрю Лойд Уебър Котки, достигнал до рекорден интерес у нас, сега идва и втора голяма продукция директно от Бродуей. Култовият мюзикъл Евита, представящ живота на легендарната първа дама на Аржентина Ева Перон, ще се играе на сцената на Зала 1 в НДК на 21 февруари.

evita image

Евита, подобно на Исус Христос Суперзвезда, започва живота си като концептуален албум и рок опера през 1976. Успехът му е мигновен и през 1978 Андрю Лойд Уебър и екипът му извеждат музикалното произведение на Уест Енд, а оттам и на Бродуей. Уебър и Тим Райс написват мюзикъла, вдъхновени от живота и драматичната съдба на Ева Дуарте де Перон - втора съпруга на аржентинския президент Хуан Перон. Родена в бедност и стигнала до върховете на държавничеството, Ева никога не забравя произхода си и се бори за правата на най-бедните и трудещи се хора в родината си. Тя оглавява министерствата на здравеопазването и труда, създава и ръководи първата женска политическа партия в Аржентина - Женската перонистка партия. Умира едва на 33 години от рак, а народът й и до днес я нарича с много любов и уважение Евита.

evita image

Мюзикълът Евита се играе над 40 години на Уест Енд Лондон и Бродуей САЩ и е преведен на над 14 езика. С това Евита се нарежда сред най-играните и най-обичаните мюзикъли на Андрю Лойд Уебър в световен мащаб, заедно с Исус Христос Суперзвезда, Фантомът на операта и, разбира се, Котки. Именно прословутата сага за котките от задния двор бе посрещната с фантастичен интерес при първото си представяне в България тази година. Над 22 000 човека  се докоснаха до класическия шедьовър. А сега се очаква на 21 февруари в зала 1 на НДК мюзикълът Евита дори да надмине успеха на Котки.

Билети се продават в мрежата на Eventim между 65 и 125 лева
За подробности следи събитието във Facebook

Коментари

Други от музика

То

То

Ти също ще се рееш

Ако нямах лоши сънища

Ако нямах лоши сънища

Шекспир за седем момчета, една режисьорка и няколко малки кукли

Пощенски картички към баща ми

Пощенски картички към баща ми

Фотографска изложба на Вера Гоцева-Lomovera

От общината