Евита идва в НДК
Евита идва в НДК Евита идва в НДК Евита идва в НДК

Евита идва в НДК

Култовият бродуейски мюзикъл е в София на 21 февруари

След като тази година българската публика за пръв път се срещна с мюзикъла на Андрю Лойд Уебър Котки, достигнал до рекорден интерес у нас, сега идва и втора голяма продукция директно от Бродуей. Култовият мюзикъл Евита, представящ живота на легендарната първа дама на Аржентина Ева Перон, ще се играе на сцената на Зала 1 в НДК на 21 февруари.

evita image

Евита, подобно на Исус Христос Суперзвезда, започва живота си като концептуален албум и рок опера през 1976. Успехът му е мигновен и през 1978 Андрю Лойд Уебър и екипът му извеждат музикалното произведение на Уест Енд, а оттам и на Бродуей. Уебър и Тим Райс написват мюзикъла, вдъхновени от живота и драматичната съдба на Ева Дуарте де Перон - втора съпруга на аржентинския президент Хуан Перон. Родена в бедност и стигнала до върховете на държавничеството, Ева никога не забравя произхода си и се бори за правата на най-бедните и трудещи се хора в родината си. Тя оглавява министерствата на здравеопазването и труда, създава и ръководи първата женска политическа партия в Аржентина - Женската перонистка партия. Умира едва на 33 години от рак, а народът й и до днес я нарича с много любов и уважение Евита.

evita image

Мюзикълът Евита се играе над 40 години на Уест Енд Лондон и Бродуей САЩ и е преведен на над 14 езика. С това Евита се нарежда сред най-играните и най-обичаните мюзикъли на Андрю Лойд Уебър в световен мащаб, заедно с Исус Христос Суперзвезда, Фантомът на операта и, разбира се, Котки. Именно прословутата сага за котките от задния двор бе посрещната с фантастичен интерес при първото си представяне в България тази година. Над 22 000 човека  се докоснаха до класическия шедьовър. А сега се очаква на 21 февруари в зала 1 на НДК мюзикълът Евита дори да надмине успеха на Котки.

Билети се продават в мрежата на Eventim между 65 и 125 лева
За подробности следи събитието във Facebook

Коментари

Други от музика

Танцът Делхи

Танцът Делхи

Танцът на онези, които не спират да се смеят и да мечтаят в най-болезнените фази на самотността

Зима в галерия Лоранъ

Зима в галерия Лоранъ

Тайните на една изложба, преди тя да бъде открита

От общината