Cats - Оригиналният мюзикъл от Бродуей

Cats - Оригиналният мюзикъл от Бродуей

От Андрю Лойд Уебър

Продуцент и композитор: Андрю Лойд Уебър; режисьор: Тревър Нън; хореография: Джилиан Лин; костюми: Джон Напиер; по книга на Т. С. Елиът; с Джоана Ампил, Джон Елис, Джоана Лий Мартин, Тони МакГил и др.

Котки, Котки, Котки! И то от Бродуей. Не вярвахме, че ще доживеем мюзикъл от такова ниво и на българска сцена, но ето на, че е факт. На 11, 12, 13 и 14 май от 20:00 и на 13 и 14 май от 14:00 в Зала 1 на НДК ще можеш да потънеш в шедьовъра на Андрю Лойд Уебър и изкуството на един мюзикъл от световно ниво. Това е комбинация от емоции, която малко форми на изкуство могат да ти предоставят, затова не изпускай възможността да се докоснеш до бродуейските таланти и то с оригинален актьорски състав. Мащабната сценична продукция ще пристигне от Великобритания в България още на 9 май и ще са нужни 2 дни да се изгради декора, който напълно ще пресъздаде естествената среда на задния двор, където нощта принадлежи на котките. Пищни декори, омайваща хореография, ръчно изработени костюми, акробатика и изящни гласове ще те залеят от сцената като хладка вълна през горещ летен ден на плажа. Буквално.

cats2 image

Котки е безспорно един от най-големите мюзикъли, някога появявали се на сцена. Андрю Лойд Уебър композира мюзикъла, базирайки го на излязлата през 1939 книга на Т. С. Елиът - Книга за практичните котки на стария опосум. Първото представяне на Котки на сцена е през 1981. Влиза в историята и като най-дълго играната постановка на Бродуей…някога! В ролята на главния женски персонаж - котката Гризабела - ще можеш да видиш фантастичното сопрано Джоана Ампил. Нейната версия на песента “Memory” е една от най-въздействащите в цялата история на мюзикъла.

cats image

Интересът на българската публика обаче е толкова голям, че са останали билети само за спектаклите от 14:00 на 13 и 14 май - късните са изцяло разпродадени. Имаш по-малко от седмица да си вземеш билет, като студенти и ученици могат да получат своите билети само за 45 лева, срещу представяне на ученическа карта или студентска книжка. Действайте!

Билети в мрежата на Eventim.bg от 65 до 155 лв

Коментари

Други от театър

2016 - годината, в която рокът не умря

2016 - годината, в която рокът не умря

А тези албуми са категорично доказателство за дълголетие и пращящо здраве

Бразилско късометражно кино в София

Бразилско късометражно кино в София

“Неконформистката алтернатива” представя "Наблюдение на промяната"

Зимни приказки

Зимни приказки

Изложба рисунки на Петя Константинова

От общината