Рядко отказваме сьомга (освен ако не е пържена), а пушената най я обичаме в шарената компания на пресни зеленчуци като ей тези приятели от списъка по-долу (и на снимката горе). Вкусът на нито един от участниците в салатата не доминира, комбинират се перфектно и въобще не ти става тежко. Все пак апетитът идва с яденето, затова спираме с приказките и отиваме на пазар за:
1 маруля,
1 малка глава
червено цвекло,
1 малка глава
червен лук,
3 резена
лимон,
50 г
пушена сьомга,
1 стрък пресен
копър (накъсан).
За дресинга:
200 г
кисело мляко с 4.5 % масленост,
сок от
два резена лимон,
3 стръка копър
(накъсан),
морска
сол на вкус.

Онези, които не слизат от кантара в банята, я предпочитат без дресинга, но всъщност жестоко са се объркали. Според нутрициониста Марио Феруци някой и друг грам мазнина върху зеленчуците може само да засили действието на полезните им съставки като каротеноидите например. Последните са вид супер ценни антиоксиданти, които се срещат и в сьомгата, между другото. В идеалния случай е добре да полеем салатата със зехтин или рапично олио, но в нашия става въпрос за кисело мляко. Затова слагай смело от него и хич да не ти пука.
Текст Милена Гелева / Фотография Васил Танев
Още от Всичко на масата:
- В очакване на Black Friday eMAG представя My Wallet в България
- От Черно море до ледената Антарктика – изложба в Централни хали разкрива удивителното разнообразие на птиците по света
- Уроци по народни танци за чужденци стартират от тази събота в Централни хали
- Българският моден бранд LAZARINI открива 2 нови обекта в София
- Суши майсторите на Happy са шампионите в Sushi Cup 2025, която е част от официалните квалификации за Световната купа в Токио
- 14 юни – Световен ден на кръводарителя
- Мисия “Имен ден” или как да избереш подходящ подарък само с няколко клика на телефона
- Ученици могат да изкарват 1 300 лв. в BILLA
- eMAG Black Friday 2024: Спестявания за над 29 милиона лева и 37% клиенти Genius
- Празник на българския вкус в BILLA със специална селекция от местни продукти
Коментари