Всъщност единствено настъргването на ябълките отнема повече
време и някъде към третата става вече досадно. Иначе кейкът е лесен и ароматен
заради вечната комбинация от ябълки, канела и орехи. Ето и продуктите:
4 яйца,
1 ½ чаена чаша захар,
1 кафена чаша зехтин или олио,
2 чаени чаши брашно,
4-5 обелени и настъргани ябълки,
1 кафена чаша ситно натрошени орехи,
1 чаена лъжица канела,
1 чаена лъжица сода за хляб,
1 ванилия.
Първо натрошаваме орехите и си подготвяме ябълките - режем ги на четири, обелваме ги и ги настъргваме.
Останалото е песен. Разбиваме яйцата със захарта и постепенно прибавяме зехтина
(или олиото), брашното със содата, ябълките, орехите, канелата и ванилията. Изсипваме
сместа в намазана с масло форма и я пъхаме в предварително загрятата фурна. Щом
кейкът стане готов, го поръсваме с пудра захар. Ако съдът, в който печем, е
плитък, може и да вдигнем максимално градуса, за да стане по-бързо. Ако обаче е
от по-дълбоките, температурата трябва да е умерена, иначе отвътре остава суров
и нищо не може да го спаси после. Малка подробност, заради която един кейк ни
отиде на кино, така че внимавай.
Фотография Васил Танев
Още любопитни и полезни статии:
- eMAG пуска Genius абонамент в България с безплатна доставка и ексклузивни оферти
- Основно ръководство за покупка на лентов шлайф
- Starbucks България прави още една важна стъпка към ефективно опазване на околната среда
- Виц за добро утро: Мъж и жена в Интернет
- Практични съвети как да спечелим пари в онлайн казино
- Полезни съвети от MDL при избора на облекло за деца до 7г.
- Коледно вълшебство с лаптопи втора ръка: направи празниците специални
- Everbet стартира в България с богата гама от игри и бонуси
- Сладолед с Ракия и Туршия, Зелено Блъди Мери и още много изненади на Rakia and Spirits Fest 2023
- Новата гореща дестинация за любителите на хазарта
Коментари