Великолепен начин да отбележиш празника, но и да научиш как се приогтвя лаврак!
Какво ти е нужно:
лаврак (300/400 размер), чистен - 1 бр
бадеми (или лешници) - 100 г
лук - 1/4
глава чесън - 2 ск.
сушени доматки в зехтин - 5-6 бр.
зехтин (този от доматките) - 2-3 с.л.
магданоз - 1/2 вр.сол - на вкус
риган, сушен - 1/2 ч.л.
босилек, сушен - 1/2 ч.л.
чери доматки, разполовени - 100 г
Начин на работа:
1. Загрей фурната на 200 С и застели малка тавичка с алуминиево фолио.
2. Измий лаврака отвътре и го подсуши. Овкуси го със сол и пипер от всякъде.
3. Сложи всички останали продукти (без черитата) в чопър, кухненски робот или в краенслучай - хаванче и ги направи на гъста паста.
4. Напълни корема на лаврака с приготвената паста и го постави в тавата.
5. Подреди разполовените доматки около лаврака и прехвърли тавата във фурната. Печи рибата около 25 минути или докато кожата започне да става златиста.
6. Извади тавата от фурната и сервирай рибата с печените доматки и резен лимон.
7. Voila! Никулден за 30 минути!
По рецепта на майсторите от Amuse Bouche
Още от Всичко на масата:
- В очакване на Black Friday eMAG представя My Wallet в България
- От Черно море до ледената Антарктика – изложба в Централни хали разкрива удивителното разнообразие на птиците по света
- Уроци по народни танци за чужденци стартират от тази събота в Централни хали
- Българският моден бранд LAZARINI открива 2 нови обекта в София
- Суши майсторите на Happy са шампионите в Sushi Cup 2025, която е част от официалните квалификации за Световната купа в Токио
- 14 юни – Световен ден на кръводарителя
- Мисия “Имен ден” или как да избереш подходящ подарък само с няколко клика на телефона
- Ученици могат да изкарват 1 300 лв. в BILLA
- eMAG Black Friday 2024: Спестявания за над 29 милиона лева и 37% клиенти Genius
- Празник на българския вкус в BILLA със специална селекция от местни продукти
Коментари