NKD Pizza – здравословна, вкусна и любима!

icon
Sofialive.bg

Както знаеш, ние от SofiaLive обичаме новото, полезното и интересното. Е, днес ще ти разкажем за едно вкусно изкушение, което освен всички тези неща е и привлекателно, необичайно и завладяващо. Става въпрос за #БезсрамноДобрата NKD pizza. Всички продукти по нея са пресни и с най-високо качество, като зеленчуците са български, а колбасите и кашкавалите идват право от Италия. Тестото е специално - омесено е от  десет вида изключително полезни зърна и дори да изядеш повечко парчета, няма да ти стане тежко. Как така? Тайната се крие в историята на NKD Pizza.

Появява се за първи път в Америка, където в рамките на година и половина успява да отвори 450 заведения. След това Pizza Hut я изкупува, а по-късно NKD Pizza се появява и в страни като Великобритания, Дубай и Бахрейн. От началото на тази година и ние в България имаме удоволствието да се докоснем до възможността да хапваме любимата ни храна, но в по-полезна и по-вкусна форма. Че, какво по-хубаво от това да ядеш нещо, заклеймено като вредно, което изведнъж се е превърнало в здравословно ядене?

Истинска мечта!

Дъщерята на откривателя на формулата за по-здравословна пица, имала гастроинтестинални проблеми и въпреки че много обичала да яде пица, не било в полза на здравето ѝ да го прави. Сам/а можеш да се досетиш, че нещо такова може да доведе до голямо разочарование в съзнанието на едно дете. Затова нейният баща решил, че ще вложи всичките си усилия в това да създаде тесто само от полезни семена и така да създаде нещо полезно и също толкова вкусно като добре познатата "вредна пица". След много опити, той най-накрая успява да създаде перфектната тестена смес, комбинирайки в нея десет семена: пълнозърнеста пшеница, елда, амарант, киноа, кафяв ориз, спелта, теф, малц и чиа. И така в името на това дъщеричката му да може да хапва така любимата и пица, той създава за нея една по-здравословна нейна алтернатива, която е „съблечена“ от всичко вредно и е напълно „NaKeD”.

И след като вече те запознахме с историята на NKD Pizza е време и да ти покажем. Ще проследим цялият процес от разстилането на тестото, през изпичането му в професионална италианска пица фурна и поместването на пицата в картонените кутии. Настани се удобно, сипи си вода, защото доста ще огладнееш от снимките и имай търпение да ги разгледаш всички преди да се запътиш към кв. Студентски град, ул. Проф. Георги Брадистилов №8, за да си вземеш и ти пица. Е, да започваме:

naked2_1024

Тук можеш да видиш част от семена, от които се омесва тестото, а след като се изпече и вече е под формата на вкусна пица се помества в картонените кутии по-горе. Всяка една от тях се надписва от пицарят, който я е създал, за да може, докато си я хапваш вкусно да знаеш благодарение на чии майсторски умения, сетивата ти танцуват.


 

pizzanew_1024

Тайната на винаги прецизната форма на NKD пиците се крие не само в полезните съставки на тестото, но и в техниката на неговото разстилане. Винаги се започва от центъра и се избутва към периферията, като по този начин се получава прецизна равномерност, както и така любимата на всички ни хрупкава коричка.

 

mashina_1024

След като тестото се помести във формата, то грижливо се "украсява" със съотвените вкусни продукти и се поставя на ролката на фурната, където то се трансформира във вкусна пица.

 

mashinaout_1024

Цялата магия се случва за около четири минути, след които пицарите отиват от другата страна на фурната, за да извадят вече готовата пица.

 

bqlopeperoni_1024

След фурната, пицата отива директно в кутията и след като изстине няколко секунди е директно готова да бъде хапната. Името на кулинарното изкушение на снимката е "Бяло Пеперони", чиито съставки са: сметана, моцарела, ементал, пеперони и зелени чушки. 

 

proshuto2_1024

А тук сме хванали  едно безсрамно вкусно парче от невероятната пица "Парма", секунди преди да бъде изядено. Съставките ѝ са: доматен сос, бейби моцарела, моцарела, пармезан, прошуто крудо и рукола.

 

Е, няма да крием - направо си облизахме пръстите, че при това и по няколко пъти! Гарантираме ти, че пицата е дори по-вкусна, отколкото изглежда и ако си мислиш, че нещо те лъготим, увери се сам/а. То от толкова вкусни снимки и ние огладняхме, така че ще вземем направо да си поръчаме. Засега доставят до следните квартали: Изгрев, Изток, Дианабад, Младост-1 и 2, Дървеница, Мусагеница, Малинова долина и Студентски град. Ако си в някой от тези квартали си късметлий/ка, ако ли не – ще измислят нещо за теб. Ето тук можеш да поръчаш онлайн или направо да звъннеш на този телефон- +359 88 9020329 и да се наградиш с една вкусна пица! А ако се регистрираш в сайта можеш да се включиш в програмата ни за лоялни клиенти, в която чрез трупане на точки, получаваш остъпка!

 

А, да… и не забравяй да последваш #БезсрамноВкусната NKD pizza в Facebook и Instagram.

Bon Apeti, NKD бъди!

 

Oт Редакторите

В момента чете душите на хората, а в модата влага чувство, емоция и много от себе си