Макар че дюлата е сред плодовете, с които пада най-голяма борба в кухнята, тя е толкова вкусна и ароматна, че усилията определено си заслужават.
Какво ти е необходимо:
дюли - 1 бр
бяло вино ~ 50 мл
кафява захар - 2 с.л.
маскарпоне - 100 г
заквасена сметана - 2 с.л.
ванилия, екстракт - 1 ч.л.
пудра захар - 50 г
канела - 1/2 ч.л.
Загрей фурната на 180С и застели една малка тавичка с алуминиево фолио, за да не се налага да я миеш след това. Измий дюлата добре и я разполови на две части. Почисти я от сърцевината с помоща на
малко ножче. Постави двете половини дюла в подготвената тавичка със срязаната част нагоре. Налей по малко от виното в дупката, която е останала от почистената сърцевина. Покрий тавата с още фолио и я прехвърли в загрятата фурна. Печи дюлите по този начин около 20 минути, след което махни покривното фолио. Поръси всяка половинка от дюлата с малко кафява захар и ги остави да се пекат още 20 минути. След като дюлите са вече добре омекнали ги извади от фурната и ги остави настрана да се охладят. През това време можеш да направиш крема. За него е необходимо просто да разбъркаш маскарпонето със заквасената сметана, малко пудра захар и ванилия. След като дюлите са се охладили ги напълни с приготвения крем, поръси ги с канела за украса, след което са вече готови за хапване.
По рецепта на майсторите от Amuse Bouche
Още любопитни и полезни статии:
- eMAG пуска Genius абонамент в България с безплатна доставка и ексклузивни оферти
- Основно ръководство за покупка на лентов шлайф
- Starbucks България прави още една важна стъпка към ефективно опазване на околната среда
- Виц за добро утро: Мъж и жена в Интернет
- Практични съвети как да спечелим пари в онлайн казино
- Полезни съвети от MDL при избора на облекло за деца до 7г.
- Коледно вълшебство с лаптопи втора ръка: направи празниците специални
- Everbet стартира в България с богата гама от игри и бонуси
- Сладолед с Ракия и Туршия, Зелено Блъди Мери и още много изненади на Rakia and Spirits Fest 2023
- Новата гореща дестинация за любителите на хазарта
Коментари