По желание на клиента

icon
Sofialive.bg

Познаваш ни и знаеш колко обичаме добре приготвената и аранжирана храна с качествени продукти, поднесена в предразполагаща атмосфера и добра компания. Затова и заведенията от веригата Ciccione отдавна са ни любими. Знаеш - там правиш избора си между страхотни колбаси и месни продукти, великолепни сирена, свежи зеленчуци и чудесни вина. Но понеже в Ciccione винаги работят с отношение към гостите си, тази есен правят едно много интересно допълнение към менюто, което така добре познаваме. Секретното меню на Ciccione, създадено изцяло от редовните гости на заведенията.

ciccione image

Как се ражда специалното меню на Ciccione ли? Един ден редовен клиент пита дали нямат голям вариант на вкусните чеснови хлебчета и дали може да му се добави кашкавал. Така се появява чесново хлебче Макси, което е цели 520 грама и се превръща в абсолютен бестселър във всички Ciccione. По подобен начин е създадено и Моцареленото хлебче. За клиент, търсещ пица Маргарита нарязан хляб се запълва с доматен сос, добавя се моцарела, поръсва се с риган и босилек, а по желание може да има и маслини. И ето ти го поредното ново предложение.ciccione image

Готвените ястия също не са част от стандартното меню на Ciccione. До момента, когато огладнял посетител пита дали не може да се приготви нещо топло. Така от персонала се сещат за полуготовия свински джолан, който се предлага на месния щанд, и има нужда единствено от доизпичане за 20 минути. Така едно от предпочитаните предложения за вкъщи се озовава във фурната на Ciccione в компанията на картофи с масло, чесън и подправки и се сервира като джолан Ciccione. Което пък не пречи да поръчаш и само картофките, ако не ти се хапва месо.ciccione image

Спонтанните желания на клиентите обогатяват и менюто с напитките на Ciccione с два коктейла. Единият е Лимончело с пенливо вино, а другият е Белини с просеко и сок от праскова. А това не е единствената новост в напитките. В Ciccione вече можеш да поръчаш вино на чаша, благодарение на специалния тирбушон, който позволява да наливаш от една бутилка, без да вадиш тапата и съответно да изветрява виното.

ciccione image

И десертите не са забравени в специалните предложения на Ciccione. Сладоледът Нутела, който се приготвя от сметанов сладолед с вкус на нутела и мляко нутела, това лято е безспорен хит в Ciccione в Бизнес парк. А докато чакаш следващото лято, можеш да се отбиеш до Младост 4, където десертът се предлага целогодишно.


Така от тази есен, вдъхновени от своите най-чести гости, Ciccione отново показват, че работят с отношение и въображение. Секретното меню те очаква, ти само попитай.

Текст Ивайло Александров/ Фотография Славея Йорданова

Крачи към позитивната енергия с всичко друго, само не и с остри обувки