Полезни съвети от MDL при избора на облекло за деца до 7г.

icon
Sofialive.bg
Източник: Brunello Cucinelli

Модерните магазини за детски дрехи предлагат огромно разнообразие от артикули. Задачата на родителите е да изберат най-подходящите тоалети, като вземат предвид различни фактори и индивидуалните характеристики на детето. Как да създадете перфектния гардероб за вашето дете? От MDL ще дадем отговори на всички ваши въпроси.

Как да изберем дрехи според възрастта на детето?

От раждането до 1 година

Дрехите трябва да са възможно най-дишащи – ако продуктите не отвеждат добре потта, може да се появи прекомерна топлина или обрив от пелената. Памук и коприна са подходящи за първото съприкосновение с кожата – по-добре е да избягвате вискозата и полиестера. Ленените тъкани имат добра хигроскопичност и дишане, но структурата на тъканта е доста твърда и може да нарани кожата.

За да избегнете алергии, дрехите трябва да бъдат направени само от естествени материали. Дантела и апликации от синтетични материали могат да бъдат пришити върху дрехите, но тези декорации не трябва да влизат в контакт с кожата на детето.

От 1 до 3 години

През този период за първи слой дрехи са подходящи памук, лен и коприна. Синтетичните тъкани като вискоза или полар е най-добре да се използват като втори слой, защото не са особено дишащи. Обърнете внимание на закопчалката – бебетата често се нараняват от ципове, така че за втория слой дрехи е по-добре да изберете велкро или копчета. Най-често циповете се използват за връхните дрехи, защото така се запазва по-добре топлината.

От 3 до 14 години

Дрехите за първия слой могат да бъдат изработени от памук, лен, коприна, фина вълна – детската кожа вече не е толкова деликатна и има по-малък шанс детето да се раздразни от по-твърда тъкан. Подплатата на втория и третия слой трябва да бъде от коприна, вискоза или полар. Деца на възраст над три години могат да използват дрехи със закопчалки, велкро или ципове, а след пет години детето ще бъде напълно способно да борави с всякакви закопчалки, включително копчета и връзки.

MDL съветва

Трябва да обърнете внимание на най-важните критерии, свързани с безопасността, комфорта и устойчивостта на дрехите. Нека разгледаме по-отблизо ключовите точки.

●       безопасност – децата са особено уязвими. Необходимо е да купувате дрехи от утвърдени магазини и световно известни производители като Brunello Cucinelli Kids, Dolce&Gabbana Kids, Moschino Kids, Tartine et Chocolat и др. Те шият дрехи от безопасни, екологично чисти материали и използват специални бои. Такова облекло не предизвиква дразнене на кожата или алергични реакции;


●       комфорт – детето трябва да се чувства възможно най-удобно. Специални материали, мрежи, подплати и пълнежи могат да направят дрехите по-удобни. Те създават оптимален микроклимат и кожата диша. Важно е да изберете тоалети по такъв начин, че детето да може безопасно да се разхожда и движи по всяко време. Модните марки за деца Fay и Missoni отговарят изцяло на тези изисквания;

●       устойчивост – детските дрехи, които са устойчиви на износване, могат да се използват по-дълго, дори да се предадат на по-малки деца. Освен това майките трябва да перат дрехите често, така че те трябва да запазят оригиналните си характеристики, дори след многобройни пранета. Висококачествените детски дрехи на Brunello Cucinelli издържат на износване, оставайки привлекателни за дълго време;

●       дънкови тоалети – денимът отново е на мода. Децата обичат такива тоалети заради тяхната привлекателност и популярност, а родителите ценят тяхната практичност. Дрехите от деним се поддържат по-лесно и издържат на пране и износване. Освен това са много удобни и създават оптимален микроклимат, а движенията не са ограничени.

Как да изберем правилния цвят?

За много родители изборът на цветове се превръща в проблем. Някои хора предпочитат естествени цветове, докато други харесват ярките и интересни дизайни. От MDL ще ви помогнем да направите правилния избор:

●       едноцветните тоалети ви позволяват лесно да комбинирате различните елементи. Те изглеждат по-стилни и задължително трябва да присъстват в гардероба на детето;

●       многоцветни тоалети – артикули с ярки щампи и апликации с щампован дизайн са много популярни сред децата. Понякога трябва допълните детския гардероб с такива дрехи, за да може детето да носи нещата, които харесва;

●       неутралните нюанси ви помагат да комбинирате бързо тоалетите. Естествените приглушени цветове действат успокояващо на нервната система на децата. Ако детето е хиперактивно, дрехите в спокойни, естествени нюанси са точно за него. Тези тоалети също ще бъдат най-добрият избор за тези, които планират да имат още едно бебе – те ще бъдат полезни и за момичета и за момчета.

Гардеробът трябва да бъде разнообразен. Дрехите в неутрални нюанси ще формират най-практичната основа за него.