Типична е за френските острови Реюнион и Мартиника, както и за Мадагаскар, където всяка фамилия я приготвя както си знае. Няма универсална формула нито по отношение на съставките, нито за това колко време трябва да отлежи, за да е най-ароматна. Всичко е въпрос на вкус и сигурно затова не сме я срещали в дебелите книги.
У нас за първи път опитахме рум аранже (rhum arrangé) в Dada Cultural Bar, където се предлага в три варианта: Man Ray, Hugo и Duchampes. В Man Ray ромът е смесен с джинджифил, кафе на зърна, ванилия и канела, в Hugo - с кокос, ябълка, ананас и ванилия, а в Duchampes - с мед, смокиня, кашу и малко канела. Съставките престояват около четири седмици в стъклени бутилки. Първите два са по-остри - Man Ray заради джинджифила, а Hugo заради кокоса. Затова си поръчахме по едно Duchampes, но не повторихме, защото е към 40 градуса и става страшно.
Dada Cultural Bar е на „Георги Бенковски" 10, както и на www.dadaculturalbar.eu
Фотография Васил Танев
Още любопитни и полезни статии:
- eMAG пуска Genius абонамент в България с безплатна доставка и ексклузивни оферти
- Основно ръководство за покупка на лентов шлайф
- Starbucks България прави още една важна стъпка към ефективно опазване на околната среда
- Виц за добро утро: Мъж и жена в Интернет
- Практични съвети как да спечелим пари в онлайн казино
- Полезни съвети от MDL при избора на облекло за деца до 7г.
- Коледно вълшебство с лаптопи втора ръка: направи празниците специални
- Everbet стартира в България с богата гама от игри и бонуси
- Сладолед с Ракия и Туршия, Зелено Блъди Мери и още много изненади на Rakia and Spirits Fest 2023
- Новата гореща дестинация за любителите на хазарта
Коментари