И да не го овладееш обаче, не е фатално. Прапрабаба й се ражда още в праисторически времена, когато нито тиган са знаели какво е, нито нищо. Тогава тънки парчета тесто служели за чиния, която тъпчели с каквото им падне, а след това омитали до последната трошичка. Навсякъде, където веднъж овладеели огъня, рано или късно опирали до палачинката. Ние също опираме до нея, защото е сред малкото неща, които владеем перфектно. Пък и върви чудесно както със сладко, така и със солено; както на закуска, така и за десерт.
В англоезичните държави палачинката дори си има собствен празник, свързан с религиозните ритуали преди Великден. Обикновено се организират разни състезания между пъргави домакини, които се счупват от търчане, докато въртят десерта в тигана.
Още от Всичко на масата:
- В очакване на Black Friday eMAG представя My Wallet в България
- От Черно море до ледената Антарктика – изложба в Централни хали разкрива удивителното разнообразие на птиците по света
- Уроци по народни танци за чужденци стартират от тази събота в Централни хали
- Българският моден бранд LAZARINI открива 2 нови обекта в София
- Суши майсторите на Happy са шампионите в Sushi Cup 2025, която е част от официалните квалификации за Световната купа в Токио
- 14 юни – Световен ден на кръводарителя
- Мисия “Имен ден” или как да избереш подходящ подарък само с няколко клика на телефона
- Ученици могат да изкарват 1 300 лв. в BILLA
- eMAG Black Friday 2024: Спестявания за над 29 милиона лева и 37% клиенти Genius
- Празник на българския вкус в BILLA със специална селекция от местни продукти
Коментари